Triathlon Castricum voor Onno Timmermans en Britt Zuurbier; Claudine wint in Oud-Aa

ZONDAG – Blokje Nederlandse wedstrijden op zondag 7 juli. Te beginnen in Castricum. De zesde editie van de sprint triathlon kreeg als winnaar Onno Timmermans. De man uit Heerhugowaard was klaar in 1.04.23 uur. Hij kwam weliswaar pas als 37e uit het water, maar fietste zo hard dat hij na die 20 kilometer al aan de leiding lag.

Op de vijf kilometer lopen kwam Eddy van Leeuwen uit Zaandam nog aardig in de buurt. Hij strandde op 24 seconden. De derde plaats ging in sfeervolle triathlon naar Devin Noordhoek uit Zaandijk. Met 18.34 minuten de snelste loper. Vierde en vijfde waren Matthew Walker (beste Castricummer) en Tim Boers uit Maasdijk.

Snelste vrouw was Britt Zuurbier uit Alkmaar in 1.11.12 uur. Ruim drie minuten achter haar volgde Yvonne Poel uit Limmen en brons ging Irene van Drie-van Smeerdijk eveneens uit Limmen.

Burgemeester van Castricum doet zelf mee

Misschien stonden er geen al te grote namen aan de start, wel mocht Castricum 250 triatleten ontvangen. Daarvan kwamen er liefst 115 uit de Noordhollandse plaats zelf. Dat is precies wat de organisatie beoogd: zoveel mogelijk mensen uit de regio aan het sporten krijgen. Bovendien was een van die deelnemers de burgemeester van Castricum, Ben Tap. Hij had al eens meegedaan aan de 5150 triathlon van Hoorn. ,,Dat was in de tijd dat ik nog wethouder was en West-Friesland pogingen deed om de Ironman naar hier te halen. Nu als burgemeester los ik niet alleen het startschot, maar doe ook mee aan de triathlon Castricum.”

Burgemeester Ben Tap (nr. 240)

Wat de burgemeester betreft mag het evenement best groeien en bijvoorbeeld niet in het zwembad maar in open water gezwommen worden. Bovendien wordt gewerkt aan de bouw van een nieuw zwembad in Castricum, zodat de zwemsport en triathlonsport door nog meer mensen beoefend gaat worden. Burgemeester Ben Tap eindigde op een 203e plaats in een prima tijd van 1.35.52 uur.

Een speciale voorbereiding op de dag zelf, heeft de burgemeester niet. ‘’Ik eet gewoon een broodje kaas, een banaan voor de energie en drink voldoende water. Dat is genoeg. Ik heb nog geen tijd neergezet op de één achtste triatlon, dus het wordt sowieso een persoonlijk record!’’, grapt hij. ’’De gezelligheid, het halen van de finish en goede weersomstandigheden zijn voor mij veel belangrijker. Ik ben meer van het motto meedoen is belangrijker dan winnen.”

Verder was er nog de 41 van De Hoef, waarvan we de uitslagen weldra verwachten en er was een nog bescheiden triathlon in Oud-Aa waar Claudine Jansen in elk geval wist te winnen. Mag dat ook op Trikipedia? vroeg ze. Maar natuurlijk!

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.