Morgen volgen we Maarten de hele 226 kilometer; The Flying Dutchman Team goed voor 10.000 Euro

Morgen is het zo ver; Maarten van der Weijden zal om 08:00 uur van start gaan met zijn thuistriathlon. Inmiddels is het bedrag van 65.000 Euro gepasseerd. Wij van Trikipedia zullen de hele dag natuurlijk verslag doen van Maarten zijn verrichtingen, maar ook van de (top)atleten die met hem mee zullen sporten. Op onze Facebookpagina zullen we tijdens de gehele race blijven berichten over Maarten zijn vorderingen, live contact hebben met “huize van der Weijden”, gesprekken hebben met zijn teamleden etc etc.

Een prachtig bedrag is inmiddels gerealiseerd en nog steeds komen de gelden binnen. Één van de teams bleek zelfs in staat en bedrag van maar liefst 10.000 Euro te doneren. Bijzonder is dat de oorsprong van dit internationale team en de deelname aan de ThuisTriathlon begon in Singapore. Wij spraken met initiator Jan Gremmen.

Het team is een mix van Nederlandse atleten die ik train (daar ben ik mee begonnen), aangevuld met een Nederlandse atlete (die kanker heeft gehad en die ik ken van een ander team), vervolgens heb ik aan de niet-Nederlanders gevraagd binnen het team of ze ook mee zouden willen doen en spontaan boden zich wat meer mensen aan (1 ervan heeft zelf kanker gehad). Vanuit NL zijn er uiteindelijk nog 2 extra bijgekomen (vrienden van 1 van onze deelnemers, een vader en zoon)

Drijfveer is met name persoonlijke ervaring(en) van de meeste van onze deelnemers. Iedereen heeft in zijn/haar familie/kennissenkring wel mensen verloren aan kanker en zelf ben ik daar al zo’n beetje 40 jaar mee in aanraking geweest. Twee deelnemers die dus zelf kanker hebben overwonnen en dat had een groot effect op de totstandkoming van het bedrag wat tot nu toe gedoneerd is. Ook hebben we veel gebruik gemaakt van social media en is er in Azië zelfs een podcast opgenomen met 1 van onze atleten waar ontzettend goed op is gereageerd. Ik had bij de start echt geen flauw idee wat er mogelijk zou zijn en het idee was om te proberen een mooie bijdrage te leveren wat aanvankelijk lastig was omdat internationale betalingen niet mogelijk waren maar na wat aandringen besloot men om deze optie toe te voegen en toen ging het hard. 10.000 is een droombedrag en is iets wat we in onze stoutste dromen niet hadden kunnen bedenken…

Van linksboven naar rechtsboven en met het klokkie mee weer terug naar linksboven
Asma Al Janahi – Verenigde Arabische Emiraten – Dubai
Herald Feunekes – Nederland (vader van Ivor)
Sophia Erifylli Veroni-Giannaros – Griekenland
Leo Jasperse – Nederland
Ivor Feunekes – Nederland
Zisis Anagnostopoulos – Griekenland
Mirjam Westerveld – Nederland
Maikel van Haagen – Nederland
Jan Gremmen – Singapore
Stefanie Trombetta  – Duitsland
Joyce Bijl – Nederland

Hans Van der Wulp – Nederland

 

Het doel is om 4 “Full Distance Triatlons” te doen, d.w.z.: – 16 km zwemmen – 720 km fietsen – 4 marathons rennen

Natuurlijk is het nog steeds mogelijk  om Maarten morgen te vergezellen in zijn thuistriathlon. Maarten plaatste een instructievideo:

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.