Sprintkanonnen in triathlon twee jaar op rij naar Nijmegen voor NK

NIJMEGEN – Met een snel en overzichtelijk parcours leent Tri Nijmegen zich uitstekend voor races over de korte afstand en daarom is het mooi nieuws dat deze wedstrijd, in en rondom het prachtige gebied van De Spiegelwaal, de komende twee jaar host zal zijn van het NK Sprint. Op het hoogste niveau van Nederland zullen atleten hier op 5 juni strijden om de nationale titels over 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Niet alleen in 2021, maar ook in 2022 zal het NK Sprint tijdens TRI NIJMEGEN worden georganiseerd.

”Wat ons betreft prachtig nieuws”, toont organisator Jefry Visser zich namens TRI HARD Series enthousiast. “Onze wedstrijden – en Nijmegen is daar geen uitzondering op – lenen zich uitstekend voor beginnende triatleten, maar tegelijkertijd zeker ook voor racen op het hoogste niveau. We zijn er daarom trots op dat we de komende twee jaar de beste korte afstand atleten van Nederland mogen verwelkomen en we zijn nu al benieuwd wie er met de titels vandoor zullen gaan. Zullen Donald Hillebregt en Sarissa de Vries hun titels verdedigen, of staan er nieuwe helden op? Eén ding is zeker: het is niet alleen leuk voor atleten om deze strijd met elkaar aan te gaan, maar ook voor publiek om daar getuige van te zijn.”

Tijdens TRI NIJMEGEN zwemmen deelnemers één ronde van 750 meter in de Spiegelwaal. Tijdens het fietsen worden er zes rondes van 3.3 kilometer afgelegd, dwars over de dijken langs de Spiegelwaal en langs de prachtige natuur die dit gebied van Nijmegen rijk is. De afsluiteinde loopronde voert geheel over het ‘eiland’ in de Spiegelwaal, waardoor beide kanten van het parcours zijn omringd met prachtige natuur en water. “Het parcours is dus niet alleen snel, maar atleten hebben ook nog eens een goed overzicht van wie waar ligt. Dit maakt de strijd om de Nederlandse titels alleen maar spannender. En voor het publiek is dat ook genieten, want zij kunnen de wedstrijd eveneens tot in de details volgen.”

TRI NIJMEGEN vindt in 2021 op 5 juni plaats. Naast het NK Sprint en de Open Series Sprint, zal er ook een speciale afstand voor jeugd aan het programma worden toegevoegd. “Daarover later meer”, aldus Visser.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.