Van brrr naar pffff; Westland Tri gecanceld; Joep zesde RBR; EK wintertri naar december; Lindemann – WTJ 1755

ZONDAG – Wat een contrast met een week geleden. Toen min 10 graden en massaal op het natuurijs (hoewel er gelukkig ook rustige Biesbosch-plekjes waren om flink meters te maken) en nu plus 20 graden (hier gemeten) en in groten getale op de fiets, joggend of wandelend. Recordtemperatuur sinds 1901. Niet eerder was het zo warm. De natuur laat zich niet leiden door welk virus dan ook. Gelukkig maar.

We toonden jullie vrijdagnacht al prachtige plaatjes van Junior Challenge Wanaka. Vooral die van de start van de allerkleinsten op de duathlon maakt zelfs de meest sombere zwartkijker weer vrolijk en blij. We kregen er in elk geval erg leuke en ook hoopvolle reacties op.

Geen Westland triathlon dit jaar

Neemt niet weg dat het voor organisatoren in Europa nog altijd koffiedik kijken is of wedstrijden al dan niet door kunnen gaan. In maart en april zijn nauwelijks nog races overgebleven. Mei en juni nog wel, maar ook die hangen aan een zijden draadje. Vandaag kwam het bericht dat de derde editie van de AAB Westland Triathlon op 30 mie niet door al gaan. Geen uitgestelde driekamp, wel als sportief alternatief de 2e AAB Westlandse zwemloop en wel op zaterdag 2 oktober.

Joep Staps zesde in winterduathlon

Terwijl de laatste sneeuw hier verdwenen is, blijft het bibberend koud in Texas en lag ook in het Italiaanse Asiago nog volop sneeuw. Niet verwonderlijk, het is een populair wintersportoord. Joep Staps was er vrijdag al actief als ‘aankomend wintertriatleet’. Geen eenvoudige opgave, want Joep sloot aan de finish de rij van de elf deelnemers. Een dag later stortte hij zich opnieuw in het avontuur, maar nu een winterduathlon: sneeuwlopen, ATB en weer lopen. Filippo Barazzuol was de snelste van het overwegend Italiaanse gezelschap, waarmee hij tevens Italiaans kampioen werd. Enigszins verrassend want Massimo Cigana is een veel bekender triatleet. Brons ging naar Federico Spinazze. Joep was een van de weinige atleten, die een ‘dubbel’ programma deed. Hij liet de vijfde looptijd noteren, was de derde snelste mountainbiker, maar alle inspanningen moest hij op de slotrun in de sneeuw toch enigszins betalen. Joep moest een kleine twee minuten toegeven op Barazzuol en finishte als zesde. Op de meeste Italiaanse tri-sites stond alleen de top vijf van de uitslag….

Beste vrouw was Matila Bolzan in 50.11 minuten, daarmee werd ze Italiaans kampioene. Vittoria Spada haalde zilver, Francesco Rondelli brons.

EK wintertriathlon uitgesteld tot december 

Joep wilde het bij deze ene wintertriathlon laten dit seizoen. De echte wintertriatleten hebben nog de belangrijke EK en WK in hun agenda’s staan. Helaas valt daar het Europees kampioenschap van weg. De situatie in het Roemeense Cheile Gradistei is momenteel ongunstig als we naar de coronacijfers kijken. De wedstrijd stond op 13/14 maart gepland, maar gaat nu pas in december door.

Laura Lindemann zilver op 3 km. en EK-ticket indoor atletiek

Van de sneeuw buiten, naar de warme indoor hallen van Hamburg. Want daar werd het Duits kampioenschap indoor atletiek gehouden. Laura Lindemann maakte deze winter al vaker indruk op de indoorbanen en deed dat opnieuw met een zilveren plak op de 3000 meter in een toptijd van 8.57,82. Daarmee bleef ze 17 seconden onder haar persoonlijk record en haalde ze de EK-kwalificatie later in het Poolse Torun. Het moge duidelijk zijn dat Laura Lindemann, de nummer drie van het laatste WK sprint triathlon (eveneens in Hamburg) in bloedvorm verkeerd, ja misschien wel de belangrijkste kandidate voor het Olympisch goud.

 

 

 

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.