Maaike Vooren versterkt Kijani-team; Sportklimaat gunstiger; Amerikaanse selectie – WTJ 1756

MAANDAG – Hoe de Teamcompetitie 2021 er ook uit komt te zien, de teams zijn volop bezig zich voor te bereiden op het naderend seizoen. En hoewel je niet echt van een transfermarkt kunt spreken, zijn met name de Eredivisie Teams zich her en der wel aan het versterken.

Deze week is dat het geval met Kijani (Ask4Benefits – Rogelli). Eerder deze winter kwam daar het jonge talent Aniek Mars al heen en maandag werd bekend dat Maaike Vooren het damesteam komt versterken. Maaike zat eerder bij Oceanus en De Dolfijn. Stond de Alkmaarse atlete aanvankelijk bekend als sterk zwemster, de laatste jaren komt Maaike steeds verder naar voren in ook de grotere nationale wedstrijden. Met de komst van Maaike Vooren is het damesteam van Kijani-compleet en klaar om weer de strijd aan te gaan in de Eredivisie. Het team bestaat naast Maaike en Aniek uit Eva Cornelisse, Jeanine Kocken, Joyce Caro, Anne Zijderveld, Trudy Veenstra, Deborah Wissink, Inge Heus en Saskia Veerman.

NIEUWEGEIN -.Teamdag Kijani PHOTO MARC VAN DER KORT

De koek is daarmee niet op voor Kijani, want teammanager Marc van der Kort verklapte ons al dat we woensdag en vrijdag wederom goed de berichten van de van oorsprong Betuwse formatie moeten volgen, omdat er nog enkele aanwinsten bijkomen. We zijn zeer benieuwd.

Wordt het sportklimaat weer gunstiger in Nederland na de zoveelste persconferentie van het kabinet? Als de voortekenen ons niet bedriegen dan wordt de coronaregel voor sporters versoepeld. Nu staat dat op kinderen tot en met 17 jaar en topsporters. Buitensporten kan met maximaal twee personen op anderhalve meter afstand en kids sporten wel in teamverband maar geen wedstrijden tegen andere clubs. Het kabinet gaat nu mogelijk voor jongeren en jongvolwassenen tot 27 jaar sporten in sporthallen, wijkcentra en evenementenhallen mogelijk maken. Ook al als ontmoetingsplek voor sociale activiteiten want aan dat laatste schort het misschien nog wel het meest. Afwachten hoe Rutte en De Jonge vanavond de boodschap naar buiten brengen en of er al iets te zeggen valt over evenementen in de rest van het jaar.

De Amerikaanse triathlonfederatie USA Triathlon heeft zondag haar elf atleten bekend gemaakt voor het 2021 US National Team. Zij vertegenwoordigen de Verenigde Staten op het hoogste niveau World Triathlon Series en zijn de belangrijkste kandidaten voor de Spelen in Tokyo.

Van de elf zijn alleen Summer Rappaport, dankzij het Test-event 2019 en wereldkampioene 2019 Katie Zaferes verzekerd van Olympische deelname in Tokyo. De derde Amerikaanse, die mee mag naar Japan is of Taylor Spivey of Tamara Gorman of Taylor Knibb of Kirsten Kasper. Dat wordt dus nog een verwoede strijd om de derde plek.

Bij de mannen was Matt McElroy in 2019 goed voor een podiumplaats in de WTS. Bij de mannen was dat nog maar 1 keer eerder een Amerikaan gelukt. Andere Yankees in de pre-selectie zijn Morgan Pearson, Eli Hemming, Kevin McDowell en Seth Rider. Het Amerikaanse team wordt gesponsord door het Japanse automerk Toyota.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.