Geen buitenlandse toeschouwers bij de Olympische Spelen – WTJ 1768

DINSDAG – Nog een geluk dat we een internationale perskaart hebben, anders konden we de reis naar de Spelen wel vergeten. Zojuist is bekend geworden dat er bij de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio zijn komende zomer geen ‘overzeese’ toeschouwers welkom. Dat heeft, zo meldt persbureau Kyodo, de Japanse regering besloten omdat bij de bevolking van het Aziatische land de vrees heerst dat buitenlandse bezoekers het aantal coronabesmettingen verder doen stijgen.

De Olympische Spelen werden met een jaar uitgesteld vanwege de coronapandemie en worden nu komende zomer gehouden. Japan heeft geconcludeerd dat het verwelkomen van buitenlandse toeschouwers niet mogelijk is vanwege de angst voor de verspreiding van het coronavirus en de vele varianten die wereldwijd rondgaan, zeggen anonieme officials. De openingsceremonie van de fakkeltocht zal ook zonder toeschouwers worden gehouden.

In totaal zullen 10.000 hardlopers de vlam door 47 provincies in Japan dragen voordat die op 23 juli in Tokio voor de openingsceremonie aankomt. Enkele beroemdheden die de fakkel zouden dragen, hebben al afgezegd om te voorkomen dat grote groepen mensen zich langs de route zouden verzamelen.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.