Long Course Weekend Holland – Beesel verplaatst naar 10–12 september 2021

MAANDAG – Het kon niet langer uitblijven. Net als vorig jaar verhuist het Long Course Weekend Holland van mei naar later in het seizoen. Het organiserende bureau Extra Leisure heeft het weekend van 10 tot en met 12 september uitgekozen voor de derde editie van LCW in Beesel.

Dat is weliswaar hetzelfde weekend als het WK lange afstand in Almere, maar gelet op de verschillende karakters van beide evenementen hoeft dat elkaar niet te bijten. Qua parcours moest de organisatie ook nog een aanpassing doen. Dat alles leest u in onderstaande persbericht van onze mediapartner Extra Leisure:

Long Course Weekend Holland – Beesel verplaatst naar 10 – 12 september 2021

De derde editie van Long Course Weekend Holland – Beesel, dat normaal gezien zou plaatsvinden in het weekend van 14 tot en met 16 mei 2021, kan geen doorgang vinden op de geplande datum. Reden hiervoor zijn de aanhoudende maatregelen en beperkingen rondom het Corona virus. Het meerdaagse sportspektakel wordt daarom verplaatst naar 10 tot en met 12 september.

 ,,Wij geloven dat sporten en sportevenementen bijdragen aan een gezonde levensstijl en zijn ervan overtuigd dat het mogelijk is om op een veilige manier sportevenementen te organiseren. Toch moeten we het evenement verplaatsen, omdat het op dit moment de enige juiste keuze is. De veiligheid en gezondheid van atleten, vrijwilligers, inwoners en personeel staan bij ons altijd voorop.” Aldus Rob Frambach, directeur van organisator Extra Leisure

Beslissing in goed overleg
De beslissing om het evenement te verplaatsen naar later dit jaar is in goed overleg met de gemeente Beesel genomen. ,,Hoewel de verplaatsing vervelend is voor atleten die al een lange tijd aan het trainen zijn, zijn we ervan overtuigd dat het beter is voor iedereen. Een wedstrijd organiseren onder de huidige omstandigheden is gewoonweg niet verantwoord.” aldus Frambach.

 

 Nieuwe datum
Organisator Extra Leisure heeft ook een nieuwe datum op het oog: 10 tot en met 12 september 2021. Daarnaast wordt er vanwege de huidige omstandigheden ook voor een andere locatie gekozen voor de start en finishlocatie van het fiets- en loopparcours. ,,Door de drukke evenementenkalender in de gemeente Beesel wijzigt éénmalig de start- en finishlocatie van het fiets- en hardloopparcours van het Raadhuisplein in Reuver naar de Markt in Beesel. Het zwemonderdeel blijft bij BillyBird Park Drakenrijk” aldus projectmanager Roxanne Caris.

 Atleten zijn middels een e-mail geïnformeerd over de verplaatsing van het evenement en hun inschrijving.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.