Michiel de Wilde en Matt Russell eerste grote namen in het TrueKinetix-triathlonteam; mooie ontwikkeling dankzij Bas van Rens – WTJ 1787

WOENSDAG – Ondernemende triatleten staan nooit stil. Ze werken keihard, ze trainen keihard. En bereiken zakelijk en sportief uiteindelijk ook hun gestelde doelen. Neem Bas van Rens, voormalig Hawaii-deelnemer en oprichter van TrueKinetix met de TrueBike als paradepaardje. Het bedrijf groeit als kool en maakte zojuist bekend ook met twee proftriatleten in zee te gaan. Het zijn de Nederlander Michiel de Wilde en de Amerikaan Matt Russell. ,,Een bewuste keuze”, aldus Bas, ,,Want we willen met hen alle stadia doorlopen in hun verdere ontwikkeling naar toptriatleet.”

Die ontwikkelingen zijn straks op de voet te volgen bij onze collega’s van 3athlon.nl, waarmee TrueKinetix een partnership is aangegaan. Maar dat neemt niet weg dat ook Trikipedia met bijzondere belangstelling deze positieve impulsen aan onze sport op zowel zakelijk als sportief vlak blijft volgen. We stellen de hoofdrolspelers even aan jullie voor:

Matt Russell
Als meervoudig Ironman kampioen is hij een van de beste Amerikaanse professionele triatleten. Zijn laatste overwinning was Ironman Lake Placid in 2019. In 2017 kwam hij in een ernstig ongeluk terecht en werd hij bij het WK Ironman op Hawaii geschept door een vrachtwagen. In 2018 kwam hij sterk terug en werd hij 6e op het WK Ironman op Hawaii. Zijn doelen: wederom meerdere Ironmans winnen en een podiumplek op het WK Ironman op Hawaii.

Michiel de Wilde
Hij is een beloftevolle Nederlandse triatleet die in 2019 een geweldig debuut had op een hele triatlon: Michiel finishte in 8:42 bij Ironman Florida. Zijn doelen: op het podium komen van een hele Ironman en plaatsing voor het WK op Hawaii

TrueKinetix:
TrueKinetix wil mensen helpen fit en gezond te worden en te blijven door het aanbieden van de nieuwe standaard op het gebied van indoor trainen. TrueKinetix is in 2016 gestart door de Nederlandse triatleet Bas van Rens, die vond dat binnen trainen veel effectiever moest kunnen. NOC*NSF was de eerste afnemer in 2018 en in het opvolgende jaar heeft TrueKinetix meerdere awards gewonnen, zoals de Bike Motion Training Award en de Dutch Sports Innovation Award. Sindsdien hebben vele wielrenners, tijdrijders en triatleten de TrueBike omarmd.

Matt Russell: Op een indoor trainingsfiets met vliegwiel voelde ik te weinig weerstand
Matt Russell traint zo veel mogelijk binnen: “Dit doe ik omdat ik een gezin heb, maar ook voor de veiligheid.” Voor Matt komt het veiligheidsaspect niet zomaar uit de lucht vallen. Hij overleefde een fietsongeluk ternauwernood. Hij werd in 2017 tijdens het WK Ironman aangereden door een auto. Hij koos ervoor om te vechten en terug te komen. Dat lukte. Precies een jaar later werd hij zesde op hetzelfde WK. Om een Ironman te winnen moet mijn prestatie op het fietsonderdeel op topniveau zijn, zegt de Amerikaanse toptriatleet Matt Russell. “Om dit te bereiken kies ik voor de TrueBike. Toen ik de TrueBike voor het eerst uitprobeerde wist ik dat ik hier vaker op wilde trainen. Op een indoor trainingsfiets met vliegwiel voelde ik te weinig weerstand en daardoor vond ik de trainingen niet geweldig. De TrueBike is echt iets anders: hij creëert de juiste weerstand. Daarnaast is het fijn dat het een complete indoor trainingsfiets is, zo hoef ik niet continue mijn racefiets in een trainer te plaatsen.”

Michiel de Wilde: ‘De TrueBike is anders dan alle andere indoor trainers die ik ooit probeerde´
De jonge Nederlandse triatleet jaagt op een Ironman podiumplek en heeft als ultiem doel om zich te plaatsen voor het WK Ironman op Hawaii. Michiel: “Om hier te komen moet ik met het fietsen nog winst pakken. Ik kies ervoor om dit te doen op de TrueBike, het voelt zo realistisch aan. Het is goed om deze voorsprong te hebben ten opzichte van de concurrentie.” Michiel voelde met TrueKinetix meteen een klik: “We staan allebei aan het begin van een hele mooie reis en we barsten van de ambitie.”

 Bas van Rens, oprichter van TrueKinetix: ‘We willen onderdeel zijn van hun ontwikkeling’
“We willen atleten helpen hun grootste doelen te realiseren”, zegt Bas van Rens. “Daarom zijn we partner geworden van Matt Russell en Michiel de Wilde. We vinden het heel bijzonder dat we met de TrueBike mogen bijdragen aan hun ambitieuze doelen en we worden echt geïnspireerd door hun doorzettingsvermogen. We kiezen voor sponsoring omdat het echt een win-win-win situatie is: de atleten trainen beter, ze geven ons feedback over de TrueBike én ze inspireren onze klanten om grote doelen na te streven.  We willen dit verhaal ook met iedereen delen, daarom zal 3athlon.nl de ontwikkeling van Matt en Michiel volgen. Op korte termijn willen we ons team uitbreiden met mannelijke en vrouwelijke wielrenners en vrouwelijke triatleten.”

We zijn nieuwsgierig naar de uitbreiding en wensen het team en het bedrijf ontzettende veel succes.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.