Khalid Choukoud meldt zich bij kandidaten Olympische marathonners; Tweede Almerathon – WTJ 1809

ZONDAG – De jacht op de Olympische tickets is voor marathonlopers in volle gang. Drie mannen mogen de 42 kilometer in Tokyo komende zomer afleggen, maar er zijn er al vier die de limiet van 2.11.30 gelopen hebben. En zondag kwam er in Siena een vijfde bij. Khalid Choukoud kwam tot een tijd van 2.09.55, hij verbeterde en passant zijn pr van Rotterdam 2014 (2.10.52). Wel moet hij afwachten wat de selectiecommissie nu doet. Abdi Nageeye (2.06.17) is verzekerd van een Olympisch ticket. Bart van Nunen (2.10.16), Björn Koreman (2.11.07) en Frank Futselaar (2.11.30) doken ook onder de limiet. Futselaar probeerde zich in Siena ook te verbeteren, maar hij stapte na 30 kilometer met een blessure uit. Zijn kansen op Olympische deelname lijken verkeken, maar hij was wel de eerste die Khalid aan de finish opving en feliciteerde. Dat tekent ook zijn klasse. Koreman doet volgende week in Enschede een poging de tijd van Bart van Nunen te verbeteren.

Erik van Leeuwen/Atletiekunie

 

In eigen land was er trouwens ook een marathon: de Almerathon. Geen echte KNAU-wedstrijd, maar spontaan opgezet door enkele atleten en zondag voor de tweede keer gehouden. Geen Olympische limiettijden gehaald, maar toch rappe 42 kilometers van Daniel Korevaar in 2.33.21, Dennis de Knijff (en dat in de nooit ideale combinatie organisator/deelnemer) in 2.33.39 en Zach Freudenburg 2.34.22 als derde. Onder de finishers zagen we nog wel enkele triatleten zoals Stefan Staartjes 8e in 3.01.28, Hans Lampe 12e in 3.24.54, Paul Nijveldt 13e in 3.24.55. Joris de Leeuw liep op zaterdag het parcours in 2.54.46. Samantha de Knijff deed dat ook die dag en won in een scherpe 2.51.49 uur. Triatlete Gieny van Niejenhuis kwam tot 3.53.24 uur, daarmee derde.

Foto: Bjorn Paree
Foto: Bjorn Paree

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.