Ironman 70.3 Westfriesland schuift precies drie maandjes op; september wordt drukste triathlonmaand aller tijden – WTJ 1810

MAANDAG – Ook vandaag is het weer ‘bijltjesdag’ wat betreft uitgestelde evenementen. Dit keer de grote Ironman 70.3 in West-Friesland of Hoorn. Gisteren geen Westfriese run-bike-run daar, en eind juni helaas ook geen Ironman 70.3. Gelukkig heeft de organisatie nog wel een later moment in het jaar gevonden voor de wedstrijden namelijk van 24 tot en met 26 september. Hieronder het persbericht:

IRONMAN 70.3 Westfriesland uitgesteld

De IRONMAN 70.3 Westfriesland en bijbehorende wedstrijden worden uitgesteld. Door de landelijk geldende maatregelen rondom het coronavirus, is in overleg met de zeven West-Friese gemeenten, de veiligheidsdiensten en gezondheidsorganisaties, besloten dat de geplande datum (25 – 27 juni 2021) te vroeg komt. Dit wordt namens Eddy Bakker, voorzitter van de Stichting Westfriesland-Events, welke namens de zeven West-Friese gemeenten opdrachtgever is van dit fantastische lokale evenement met internationale exposure, heden bekend gemaakt.

,,We hebben de afgelopen maanden samen met de regio Westfriesland, veiligheidsdiensten en ons team hard gewerkt om te zorgen dat het IRONMAN-weekend in West-Friesland plaats kon vinden op de geplande datum. Echter, door de landelijk geldende maatregelen rondom het coronavirus komt eind juni nét te vroeg. Daarom hebben we in overleg besloten om het evenement te verplaatsen naar het laatste weekend van september. Wij begrijpen dat dit voor atleten een teleurstelling is, maar helaas laat de huidige omstandigheden ons geen keuze, de veiligheid van atleten, omwonenden, vrijwilligers en personeel heeft altijd onze hoogste prioriteit.” aldus Rob Frambach, wedstrijddirecteur van IRONMAN The Netherlands.

In verband met het perspectief dat de Nederlandse overheid vanaf 1 juli voor de evenementenbranche biedt, is gekozen voor een nieuwe datum in september 2021. Onder voorbehoud van de op dat moment geldende maatregelen zullen de evenementen die onderdeel uitmaken van de IRONMAN 70.3 Westfriesland plaatsvinden van 24 tot en met 26 september 2021.

De verplaatsing van het evenement brengt ook enkele wijzigingen in het programma voor het race weekend met zich mee. De wijzigingen zijn, net zoals meer informatie over het evenement, te vinden op www.ironman.nl.

Atleten zijn middels een e-mail geïnformeerd over de gevolgen voor hun inschrijving.

++++++++++++++++++

Dat september de drukste sport- en triathlonmaand ooit wordt, moge duidelijk zijn. Onze Trikipedia-kalender bevat inmiddels in de negende maand van het jaar 143 nationale en internationale toptri- en duathlons. De keuze is dus reuze!

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.