Plezier in triathlon, het kan nog steeds. Bijvoorbeeld op Curaçao. Kijk en geniet – WTJ 2097

WOENSDAG – Natuurlijk, er komen nog veel meer onthutsende verhalen naar buiten over wantoestanden in de sport. Dat houdt niet op bij Nederland, dat houdt niet op bij judo, turnen, dansen en judo. Oostblok-praktijken waar we vroeger zo van gruwden, zijn hier stilaan ook binnen geslopen. Zie ook het onderzoek van de Antwerpse Universiteit met schokkende aantallen. Laten we in godsnaam de misstanden blijven aanvechten, vroegtijdig signaleren zodat er niet na tien jaar een beerput geopend moet worden.

Zo, dat moest er toch even uit. Gelukkig werden we opgevrolijkt met een leuk filmpje uit Curaçao van onze vaste correspondente/triatlete ter plaatse, Jolinda Bokhorst. Eind oktober deden een groep kinderen in leeftijd variërend van 6 tot 14 jaar mee aan een leuke trainingsdag en dito wedstrijdje. Stralende gezichten, plezier in sporten en na afloop allemaal een mooi diploma en groot applaus. Net als Aruba: One happy island! Zo moeilijk hoeft het toch allemaal niet te zijn, beste mensen!

 

Trick or Tri Compilation October 31st 2021

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.