Japanners moeite met Spelen; soap in Lievegem; Geen Zandvoort en Zeewolde – WTJ 1849

VRIJDAG – Positief gaan we het verlengde Hemelvaartweekend in met een paar lekkere wedstrijden zowel in binnen- als buitenland. Daar staat tegenover toch ook weer een aantal minder vrolijke berichten. Annuleringen en de groeiende aversie van Japanners tegen de Olympische Spelen in hun land bijvoorbeeld.

Japan in vierde coronagolf, afkeer voor Spelen

Steeds meer Japanners willen af van Spelen, kopte vandaag menig krant. Het land lijdt zwaar onder de vierde (!) coronagolf en de vaccinatiecampagnes lopen niet zoals het zou moeten gaan. Dan het grootste sportevenement in huis hebben, 10.000 sporters uit de hele wereld invliegen, voelt ongetwijfeld heel erg dubbel. Het blijft balanceren op een heel dun koord. Zelfs beroemde Japanse topsporters roepen nu ook dat de Spelen opnieuw uitgesteld dan wel afgeblazen moeten worden.

Lievegem kreeg klachten….van triatleten

En zo blijft het heen en weer slingeren tussen hoop en wanhoop. Neem de halve triathlon in het Belgische Lievegem. Vol trots verkondigt als perspectief, maar twee dagen nadat er groen licht was alsnog afgeblazen. Vragen en klachten. Van omwonenden, ja zelfs van deelnemers. De twijfel bij de organisatie sloeg toe en uiteindelijk viel ook het besluit om het dan maar niet te doen.

Lievegem zoekt naar een nieuwe datum in juni, maar niet tegenover andere evenementen. De recreatieve triathlon waarin de atleten in bubbels van 25 zouden starten stond voor deze zaterdag 15 mei op de rol. Maar de risico’s zijn toch te groot gebleken. Dat hier ook sprake is geweest van afgunst van atleten, die niet waren toegelaten tot de race en dan maar hun beklag gingen doen bij de autoriteiten….dat maakt ons inziens deze annulering wel zeer delicaat.

Zandvoort en Zeewolde gaan naar volgend jaar

 

Afgeblazen is ook de Ironman 70.3 in het Zweedse Jonkoping. En in ons landje moeten we het helaas stellen zonder de triathlons van Zandvoort op 13 juni en Zeewolde op 27 juni. De annulering van Zeewolde brengt ook het E-team van de Teamcompetities steeds verder in de knoei, want daar stonden de 1e en 4e divisie aan de start. Tri Zandvoort is niet losgeweekt van Teamcompetities, sterker nog: helemaal weg bij de NTB.

Van organisator Lars Vreugdenhil kregen we het volgende bericht aan de atleten:

Beste triatleet,

Terwijl we met z’n allen week na week zitten te smachten op goed nieuws van onze overheid en  onverminderd positief blijven omdat we maar één ding willen, komt de beslissing ineens uit een onverwachte hoek. Ondanks dat het logisch is komt ie niet minder hard aan.

Voor DTS GP Zandvoort moeten we natuurlijk het Circuit afhuren. Het Circuit zelf heeft ook financiële zekerheid nodig, en als wij die niet kunnen bieden zijn er andere partijen die dat weekend heel graag het circuit willen huren en daar direct voor kunnen betalen. Wij kunnen dat (nog) niet want we hebben eerst groen licht van de overheid en een vergunning van de gemeente nodig.

Circuit wil snel duidelijkheid/en geld

Met nog maar 4 weken te gaan is het niet raar dat het Circuit nu graag een beslissing (en betaling) wilt. Er is deze week weer intensief overleg met de vergunningverleners van de gemeente Zandvoort geweest, maar ook zij zien nog geen (positieve) beweging van de overheid en kunnen ons daardoor nog geen vergunning beloven. De Road Map geeft tot dusver 16 juni als datum aan dat we “weer mogen”. Dat is 3 dagen te laat voor ons. Omdat we, naast het Circuit, ook veel andere partners zoals het medisch team, de reddingsbrigade, masseurs, motards, medailles, finishershirts, inhuur hekken en tenten etc. niet langer kunnen laten wachten, kunnen we daarom niet veel anders dan ons nu bij de feiten neer te leggen.

Helaas. Met enorm veel pijn in ons hart moeten we jullie laten melden dat ook DTS GP ZANDVOORT dit jaar niet zal kunnen plaatsvinden. Een alternatieve datum is door de overvolle agenda van het Circuit onmogelijk. Het Circuit is ieder weekend al geboekt.

We vinden het echt enorm vervelend voor jullie dat we zo snel weer slecht nieuws moeten brengen. Het enige wat we kunnen doen is direct door schakelen en de juiste logische stappen zetten om het ongemak voor jullie tot een minimum te beperken. Dit zijn jullie alternatieve opties:

1.      Kosteloos doorschuiven naar DTS OUDERKERK of DTS BOSBAAN

*       DTS OUDERKERK: 21 augustus 2021
*       DTS BOSBAAN: 25 september 2021

2.      Kosteloos naar 2022 door schuiven.

*       DTS HLMRMEER zondag 22 mei 2022
*       DTS GP ZANDVOORT zondag 12 juni 2022

Het is allemaal even spijtig en treurig, maar we moeten nog langer kniezen en wachten op het licht aan het eind van die lange en donkere tunnel.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.