Maya Kingma fantastisch derde in WTS Yokohama

Een geweldige race van Maya Kingma. Vanaf de start in de aanval, beloond met een prachtige bronzen medaille.

In de twee ronden zwemmen wisten Maya Kingma en Rani Skrabanja zich voor in het veld te handhaven. Summer Rappaport ging als eerste richting fiets, op een derde positie Kingma, op een zesde plaats gevolgd door Rani Skrabanja. Opvallend de 27e plaats van Katie Zaferes op 32 sec.

In de eerste ronde van het fietsen ontstond een kopgroep van 15. Een tweede groep sloot aan waardoor een kopgroep van ruim dertig atleten ontstond, echter ook daarin ontbrak Katie Zaferes als ook Beth Potter. Het ging Maya en Taylor Knibb niet rap genoeg en beiden sprongen weg uit de kopgroep. Rani Skrabanja zakte terug terug naar de derde groep, waar ook Zaferes in zat.
Kingma en Knibb bouwden goed samenwerkend hun voorsprong uit; van 30 sec naar 54 sec naar 1.16 naar 1.33 tot 1.56 bij het ingaan van de laatste fietsronde.

Met een voorsprong van 2.05 begon Maya Kingma aan het looponderdeel.Aanvankelijk wist ze een klein gaatje te bewerkstelligen ten opzichte van Taylor Knibb, maar tegen het einde van de eerste loopronde pakte Knibb de leiding: de achterstand van 4 seconden voor Maya. De achtervolgsters onder leiding van Summer Rappaport pakten 13 seconden terug op de koploopsters (1.51).
Halverwege het lopen een voorsprong 36 seconden voor Knibb op Maya Kingma, nummer 3 Summer Rappaport op 1.36, de groep met de andere sterke loopsters op 1.50. Bij het ingaan van de laatste ronde werd duidelijk dan niemand het goud bij Taylor Knibb weg kon houden. Maya passeerde op 58 sec, Rappaport op 1.16. De achtervolgende groep op 1.30. Maya knokte voor wat ze waard was in die laatste ronde om die zwaar verdiende podiumplaats in de wacht te slepen.
Rappaport haalde Maya in, maar Maya kon gebruik maken van het tempo van haar en bleef bij haar in de buurt. Op die manier verdiende ze meer dan terecht de bronzen medaille in Yokohama.

Rani Skrabanja finishte als 40e.

(later meer)

Ruud de Haan

De andere helft van het bekendste speakerduo van Nederland, zoekt elke maandag zijn stem terug, beweert zelf ooit aan triatlon gedaan te hebben, hoopt dat er geen beeldmateriaal bovenkomt van die Speedo-periode... ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.