Jetze Plat na zijn overwinning in Yokohama; Mooie blauwdruk voor Tokyo.

Jetze kijkt vanuit zijn hotelkamer in Yokohama naar de line-up van de mannen terwijl ik met hem spreek. Ook als atleet mogen ze niet langs het parcours staan, hetgeen hij zo graag gedaan zou hebben om Maya aan te moedigen.

Ik kijk terug op een goede race en om helemaal zeker te zijn van mijn deelname in Tokyo moest ik hier starten en punten halen en dat is weer gelukt. Daarnaast is het echte racen toch weer anders als een Super League. Ik was weer ouderwets zenuwachtig voor de start. Mooi om die wedstrijdspanning weer eens te kunnen beleven. Ik weet dat het in principe moet lukken, maar je materiaal moet ook maar heel blijven en je moet het elke keer toch maar doen. Ik ben nu officieus zeker van deelname aan de Paralympics. Het NOC/NSF moet nu mijn deelname nog officieel bevestigen. Na het uitvallen van de race in Abu Dhabi had ik deze nog nodig. 

Het is allemaal wel anders dan anders. Normaal kan je hier in Yokohama nog wel iets zelfstandig ondernemen, maar met de huidige omstandigheden is het allemaal anders. Logisch natuurlijk en op zijn Japans uitgevoerd. We moesten op onze hotelkamer blijven en af en toe konden we even trainen in een tijdslot van 55 minuten. Trainen op de rollerbank deden we bijvoorbeeld hier in de kelder, zwemmen in een klein zwembad hier dicht bij. En dan na 55 minuten klonk het fluitje en was het tijdslot afgelopen. Een apart gevoel en ik ben ook superblij dat ze het hebben georganiseerd zodat wij kunnen racen.

Ik kijk tevreden op deze race terug en ben blij met de overwinning, dit is een mooie blauwdruk voor Tokyo.
Op naar de volgende race, triathlon Leeds over 3 weken en een week erna het WK handbiken. 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.