Maya dendert top 50 Olympische ranking binnen; zoete herinneringen aan Yokohama in beeld – WTJ 1856

MAANDAG – Deejays, die de hitparades op de radio presenteren spreken bij de grootste stijgers op de hitlijst altijd van ‘De Klapperrrr van de Week’. In de triathlonwereld is Maya Kingma na zaterdag de Klapperrrr van de Week. Ze stijgt maar liefst 25 plaatsen op de Olympische ranking en daarmee dik in de top 50 op een 43e plaats. Nog zo’n race en ze gaat wellicht nog twintig plekken omhoog. Aan de top van de Olympische rankings veranderde na Yokohama weinig. Mario Mola en Katie Zaferes voeren nog altijd de ranking aan, Rachel Klamer behoudt haar 9e positie en bij de mannen is Jorik van Egdom hoogste Nederlander: hij houdt zijn 71e plaats vast. Jelle Geens doet goede zaken: hij stijgt vier plaatsen zodat nu twee Belgen in de top 10 staan. Dat gaat ten koste van Richard Murray, die nu elfde staat.

Hieronder een overzicht van de (voor ons) interessantste ontwikkelingen op de Olympic Ranking van World Triathlon met tussen haakjes het aantal gestegen of gedaalde posities):

1.Katie Zaferes (USA) (0)
2.Georgia Taylor-Brown (GBR) (0)
3.Taylor Spivey (USA) (0)
9.Rachel Klamer (0)
10.Taylor Knibb (USA) (+4)
13.Sophie Coldwell (GBR) (+8)
43.Maya Kingma (+25)
129.Lotte Wilms (-2)
133.Quinty Schoens (-1)
134.Rani Skrabanja (+2)
162.Kirsten Nuyes (-1)
175.Jony Heerink (-2)
252.Jeanine Kocken (-1)

1.Mario Mola (ESP) (0)
2.Vincent Luis (FRA) (0)
3.Jacob Birtwhistle (AUS) (0)
5.Kristian Blummenfelt (NOR) (+2)
6.Marten van Riel (0)
10.Jelle Geens (+4)
11.Richard Murray (-1)
71.Jorik van Egdom (0)
90.Marco van der Stel (-1)
149.Donald Hillebregt (0)
199.Menno Koolhaas (0)

Spontaan foto’s ontvangen van World Triathlon

De World Triathlon persvoorlichter Olalla Cernuda was zo blij voor Maya en ons landje dat ze vanuit Japan spontaan een aantal foto’s onze kant uit mailde. Ook foto’s, die niet de World Triathlon site haalden. Deze media-dame is wel eens minder positief in het nieuws geweest met het regenboogvlag-protocol, maar wij stellen vast dat ze ook goede kanten heeft. En de foto’s zijn prachtig, maar dat is World Triathlon met haar topfotografen (in dit geval Tommy Zaferes en Janos Schmidt) wel toevertrouwd.

Hoofdrol in het beeldoverzicht is natuurlijk weg gelegd voor Maya Kingma, prachtig vinden we ook de laatste foto als naast de Stars en Stripes de Nederlandse vlag in top gaat.

 

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.