Team IRONMAN Nederland

Een mooi initiatief van IRONMAN Nederland. Onlangs maakten zij hun triathlonteam bekend, een team van ervaren en onervaren triatleten, van heel verschillende niveaus. Van snelle agegroup atleten, tot debutanten, maar ook mensen van de organisatie, ze zijn allemaal vertegenwoordigd in team Ironman Nederland.  Ze worden voorzien van kleding , ontvangen van de sponsoren materialen en zijn allen ambassadeur van IRONMAN Nederland. Op hun geheel eigen manier promoten ze IRONMAN Nederland en maken de triathlonsport groter. De eerste teamdag zal 12 juni zijn, wij stellen alvast een aantal ambassadeurs voor en zullen dit in de komende periode vaker doen.

Melanie Defesche

Ik ben moeder van twee kinderen , werk 32 uur per week en heb triathlon van de organisatiekant meegemaakt. Ik ben debutante op triathlongebied, mijn sportachtergrond is jazzballet, badminton en handballen. Nu de kinderen wat groter zijn vond ik het tijd om zelf ook eens aan triathlon te gaan doen. Ik ben 2 jaar geleden begonnen met trainen en train tussen de 5 en 8 uur per week . Mijn minste onderdeel is het zwemmen, mijn beste onderdeel her hardlopen. Ik debuteer in IRONMAN Mallorca.

Esther van Duijhoven

Ik ben net 50 jaar geworden en woonachtig in Uden, getrouwd met Michel Poels en heb een dochter van bijna 16, werkzaam op de afdeling Wear bij Mantel in Den Bosch.
Mijn eerste triathlon was in 2013, daarvoor had ik twee jaar aan duathlon gedaan en liep ik veel halve en hele marathons.
Inmiddels heb ik twee hele triathlon gedaan (Almere 11:40 en Roth 12:04) en 10 halve triathlons waarvan 4 IRONMAN wedstrijden, waarbij ik 1 x op het hoogste podium mocht staan (Vichy 5:25).
Voor mij zijn de IRONMAN wedstrijden speciaal omdat de sfeer ongekend is en de entourage overweldigend. Voor mij ademt IRONMAN sport, toewijding en saamhorigheid, of je nu beginner bent op Pro! Ook het deelnemersveld is serieus en er starten zoveel verschillende nationaliteiten. De beste Pro’s staan aan de start in een race waar jij ook aan mee doet, in welke sport maak je dat mee? En natuurlijk niet geheel onbelangrijk de woorden “You are an IRONMAN” aan de finish. IRONMAN Klagenfurt staat sinds 2020 op de planning, hopelijk mag ik in 2022 eindelijk aan de start staan.
De meerwaarde van het IRONMAN Nederland team is voor mij samen sporten met gelijkgestemden en natuurlijk anderen enthousiasmeren voor deze geweldige en grensverleggende sport, immer “Anything is Possible”.

Mathon van Eijsden

 

 Nadat mijn beste vriend de spierziekte A.L.S. kreeg, ben ik in 2016 begonnen met trainen om in 2017 mijn eerste Ironman te doen, Ik had van tevoren nooit gesport, ik kon niet zwemmen en ik had nog nooit op een racefiets gezeten en had nog nooit iets aan hardlopen gedaan en met een gewicht van over de 100 kilo had ik niet echt het triatleet figuur.
Ik heb 2 hele IRONMANS gedaan, beide in Maastricht (2017 11:17, 2018  15:07 uur samen met Glenn). Daarbij heb ik nog een stuk of 10 halve gedaan .
Wat voor mij  een IRONMAN-race zo speciaal maakt,  is dat het 3 onderdelen zijn en er kan zoveel mis gaan, je moet de hele race blijven focussen en beslissingen maken die het verloop van de dag bepalen.

Na de IRONMAN Maastricht 2018 met Glenn heb ik zoveel mensen weten te inspireren om iets aan sport en gezonde leven te gaan doen. Ik had zelf als DJ niet het aller gezondste leven, weinig slaap een onregelmatig leven en veel reizen. En ik merkte doordat ik meer en meer ging trainen voor de IRONMAN dat ik steeds fitter werd; zelfs als ik maar een uurtje slaap had gehad en dan weer door moest, kon ik er steeds beter. En er zijn zoveel mensen die tegen mij zeggen: dat wat jij doet zou ik ook willen, maar ik kan niet zwemmen. Als ik dan begin te vertellen dat ik ook nooit gesport heb, krijg je mensen toch enthousiast om te gaan sporten en dat is gewoon super. En daarom vind ik het een meerwaarde dat ik bij Team IRONMAN Nederland zit;  het maakt niet uit hoe goed of slecht je iets kan, iedereen kan een IRONMAN doen als je maar de goede “mindset” kunt vinden.
Ik ben een IRONMAN gaan doen om aandacht te vragen voor de verschrikkelijk spierziekte A.L.S. Mijn beste vriend is er helaas al aan overleden,  voor hem kan ik helaas niks meer doen, maar voor mensen in de toekomst die het krijgen kunnen we misschien wel het verschil gaan maken. Dus ga naar de website van stichting DJ STOP A.L.S. www.djstopals.com en doneer geld. Ik ga dit jaar de halve IRONMAN van Maastricht doen en daarna ga ik Marathon des Sables lopen om geld in te zamelen. Ik doe dit nu voor Guy van Grinsven, hij lijd nu helaas aan deze verschrikkelijk spierziekte. Zoals Guy zelf zegt: “Voor mij is het waarschijnlijk te laat, maar laten we het doen voor mensen die we dan kunnen helpen door middel van medicijnen”.

 

Nelleke Balde

Ik triathlon sinds 2017, inmiddels heb ik een hoop kleine lokale wedstrijdjes gedaan en ook in Eerste en Eredivisie meegeraced. Ik ben beter in het langere werk en dat kwam tot uiting bij mijn eerste halve triathlon. In totaal heb ik  drie halve triathlons gedaan, waaronder IRONMAN 70.3 in Marbella in 5:15. Daarnaast heb in in 2019 de hele IRONMAN van Hamburg gedaan (10:56) en natuurlijk ontbrak ik niet in Maastricht 2020.
De meerwaarde van het IRONMAN Nederland  team is voor mij: in je eentje ga je hard maar met zijn allen kom je verder.

IRONMAN is een sterk merk waarin ik mij erg herken, alles is mogelijk! Toewijding, slim trainen, doorzetten en presteren! Dus een hele eer om mijn eigenschappen in te mogen zetten in dit team vol ambitieuze sporters. Dat maakt het erg speciaal. Voor IRONMAN Polen ben ik ook een ‘ambassadeur’. Maar daar ben ik de enige, dus het is mooi om te zien hoe verschillend de visies zijn en organisaties werken binnen dezelfde merknaam.
Momenteel vooral via Instagram actief om de sport te promoten maar zodra er weer races zijn zal ik daar ook te vinden zijn. Hopelijk krijgen we het met dit nieuwe team en zijn reeds bestaande professionele mankracht draagkracht om in Nederland weer een fulldistance van de grond te krijgen met voldoende triathleten.

Roxanne Caris

Ondanks dat ik zelf niet mee doe sta ik ieder jaar weer met kippenvel bij de finish. Aan de ene kant omdat een atleet, ondanks zijn/haar afstand, zo trots en voldaan over de finish komt en anderzijds door het juichende publiek. Het is prachtig om te zien hoe supporters een atleet door een wedstrijd kunnen “dragen”, die emotie bij een supporter is geweldig om te zien. Vervolgens komt iedere atleet weer anders over de finish, maar of ze nou huilend inzakken of van blijdschap een gat in de lucht springen, iedereen gaat met zo veel mooie herinneringen naar huis.|
Het IRONMAN team is een soort doorsnede van de bevolking. Jong, oud, beginnend, gevorderd, etc. Daarom kan iedere ambassadeur een bepaalde groep aanspreken en inspireren om te laten zien dat alles mogelijk is, in welke levensfase je je ook bevind of je nou kinderen hebt of niet, een drukke baan of wellicht zelfs fysiek beperkt bent, iedereen kan mee doen. Wij hopen dat we met deze groep mensen het grote publiek aan kunnen spreken en kunnen aansporen om niet alleen meer te gaan sporten, maar ook om overall een gezonder leven te gaan lijden.
Ik kende IRONMAN natuurlijk al omdat ik in Maastricht woon, maar ik heb er pas echt mee kennis mogen maken toen ik begon met werken bij Extra Leisure. Zoals ik al eerder vermelde is de hele sfeer, beleving en de emotie rondom dit evenement zo uniek dat ook ik zelf trots ben dat ik dit evenement mag organiseren en mag bijdragen aan al die herinneringen creëren.
Ik ben drie jaar werkzaam bij Extra Leisure. Ik ben begonnen als Office Manager, omdat ze dat op dat moment nodig hadden, maar de ambitie was altijd om zo snel mogelijk zelf evenementen te mogen organiseren. Gelukkig mocht ik na een half jaar al Rob ondersteunen met het organiseren van evenementen en inmiddels ik projectmanager van zowel Long Course Weekend als IRONMAN Maastricht – Limburg.
Ik ben al eens voorzichtig begonnen met hardlopen (heel voorzichtig hoor!), maar ik heb vreselijke watervrees waardoor ik nooit die ambitie voelde om een wedstrijd mee te doen. Maar hoe vaker ik de evenementen mee mag maken, hoe meer het toch wel begint te kriebelen. Al zou ik wel al dik tevreden zijn met een 4:18:4! 😉 Dus wie weet kan dit team ook mij inspireren om deze angst te overwinnen!

Erik Meijer

Ik heb mijn hele leven gesport, maar doe triathlon sinds de IRONMAN in Maastricht is gekomen met de FULL. Het eerste jaar gekeken en 3 jaren daarna in het Relayteam MVV Maastricht meegedaan als fietser.
Races: IRONMAN Luxemburg 2019 70.3, Long Course Weekend Mallorca (Full) 2019, 5150 Maastricht 2020, Challenge Riccione 2021 70.3. Snelste tijd: 5.28 70.3 Luxembrug 2019.
IRONMAN races zijn speciaal omdat het hele sfeertje professionele sport uitstraalt, van aanmelden via briefing en de pushende muziek, naar de ceremonies is het op en top topsport. En daar houd ik van.
Meerwaarde van Team IRONMAN Nederland is dat je met een groep gelijkgestelde triathlon-gekken gesprekken kunt voeren op hetzelfde niveau. Wij houden allemaal van deze sport. Bij een probleempje is er altijd wel iemand met een oplossing. Ik hoop dat ik mijn topsport verleden kan gebruiken en misschien de Duitse oosterburen kan overtuigen naar de Mooiste stad van Nederland te komen, Maastricht, om deel te nemen. En als ze dat gedaan hebben is West-Friesland een mooie nieuwe ontdekking!!

 

Het volledige team IRONMAN Nederland:
Nadiyah de la Rambelje
Claudia Striekwold
Femke van Gog
Diana de Vos
Olaf van den Bergh
Leonie Oudendijk
Annemarie Rustenburg
Jeannette Smelt
Nelleke Baldé
Esther v Duijnhoven
Sylvain la Fontain
Joep Verhoeven
Lizzy Bastiaansen
Glenn Wijntjens
Mariska Horsels
Erik Meijer
Stefan Timmermans
Mathon van Eijsden
Emiel Frambach
Monique Radder
Ardjan Swerink
Bob America
Ingmar Harthoorn
Melanie Defesche
Noah Heerings
José van Laarhoven
Robin van Arkel
Roxanne Caris

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.