Rachel Klamer: ‘ik voelde zoveel druk, wilde het gewoon niet verpesten voor het team’; NTB plaatst nog voorbehoud bij kwalificatie voor Spelen – WTJ 3326

VRIJDAG – Nederland en de Mixed Team Relay. Dat is toch wel een goede combinatie. We zijn altijd al goed geweest in teamsporten en ondanks het feit dat de mannelijke triatleten er op de individuele race in Parijs niet bij zullen zijn, doen we toch weer mee in Parijs. Mogelijk is het dan met Maya Kingma in het team naast Rachel Klamer, Richard Murray en Mitch Kolkman. Barbara de Koning is dan een goede reserve. Voor een ‘stand-in’ bij de mannen zal het gaan tussen Gjalt Panjer en Donald Hillebregt.

Zo stellig wij in onze reportage al aankondigden dat TeamNL erbij is om de vierde plaats van Tokyo te verdedigen c.q. nog beter te doen, zo voorzichtig is de NTB in haar eigen berichtgeving. Lees maar mee:

TeamNL tweede in Huatulco; Parijs dichtbij voor team mixed relay

In een thriller van een wedstrijd in Huatulco, is Nederland achter Noorwegen als tweede geëindigd in het Mixed Relay Qualification Event. Rachel Klamer lukte het om in de afsluitende 1800 meter Hongarije te achterhalen en zo het resterende ticket voor Parijs te bemachtigen. Voorwaarde voor deelname aan de Olympische Spelen is nog wel dat Mitch Kolkman zich voor het einde van de kwalificatieperiode op 27 mei bij de eerste 140 mannen op de olympische kwalificatieranglijst moet nestelen.

Dat het met de vorm wel goed zit, liet Kolkman zien als starter in de mixed teamrelay. Hij kwam als eerste uit het water en bouwde samen met Canada (dat later gediskwalificeerd werd) en Noorwegen meteen een mooie voorsprong op. Daarna werd het spannend, lag Nederland op een gegeven moment nog zesde en Rachel Klamer begon uiteindelijk op de vierde plek aan haar supersprinttriathlon. Klamer bezweek niet onder de druk en achterhaalde tijdens het lopen eerst Canada en daarna Hongarije.

“Ik moest voor mijn start huilen”, vertelde Klamer. “Ik was zo zenuwachtig en ik voelde zoveel druk. Ik wilde het gewoon niet verpesten voor het team. Ik heb ontzettend hard moeten vechten tijdens het lopen en moest echt ‘all out’. Ik ben echt ontzettend blij en trots dat we dit als team vandaag hebben gepresteerd.”

Zaterdag en zondag komen Rachel Klamer, Barbara de Koning, Robin Dreijling, Mitch Kolkman, Richard Murray, Donald Hillebregt en Gjalt Panjer in Huatulco nog in actie in de World Cup.

Naschrift redactie:

Mitch Kolkman staat momenteel 146e op de Ranking, maar die lijst is nog niet opgeschoond. Volgens onze informatie is er geen vuiltje aan de lucht, maar je weet het nooit met al die limieten en eisen. En mogelijk staat ie na de World Cup race dit weekend in hetzelfde Huatulco al binnen de bovenste 140. Richard Murray staat 52e, de andere Nederlanders staan niet in de top 200. Wordt vervolgd.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.