Sarissa de Vries na winst Challenge Gdansk.

Ze doet het gewoon weer. In het snikhete Gdansk pakt Sarissa de Vries opnieuw een heel overtuigende overwinning. Kort na haar finish bellen we even om haar verhaal te horen. Na de felicitatie grap ik; onze telefoongesprekken lijken een gewoonte te worden.

“Winnen went nooit” is het antwoord van Sarissa. “Het was super warm (32 graden) en dat zorgde al voor een extra uitdaging en natuurlijk een tegenstandster als Lucy Hall, geen kleine naam in de triathlonwereld tenslotte. Zoals een beetje verwacht pakte Lucy het zwemnummer, op iets meer dan 1 minuut kwam ik uit het water. Ik moest de achtervolging beginnen, het grootste verschil tijdens het fietsen bedroeg drie minuten, maar gelukkig kon ik in het tweede gedeelte van het fietsen het gat weer wat dichten. Het was eigenlijk heel leuk jager te zijn in plaats van prooi. Op een achterstand van 1.10 begon ik aan de halve marathon”.

Door de hitte kon ik niet te veel op Hall letten en jagen, maar moest me vooral op mezelf focussen. Langs de kant zag ik al een atleet bevangen door de hitte, dus voor mij was de eerste prio de finish halen en vooral op mezelf letten. Op 5 kilometer had ik Hall te pakken en ik zag dat ze niet kon volgen. Overigens had de organisatie het perfect geregeld; sproeiers , ijs, water. Ik kon steeds van post naar post lopen, tegen de tijd dat ik het weer echt warm kreeg . was de volgende post in zicht”.

“Supergaaf om de winst te pakken met Lucy Hall achter me en ook Leanne Fanoy op het podium”.

Op mijn vraag hoe het seizoen er verder uit gaat zien:
“Samorin en Almere zijn de grote wedstrijden waar ik me op richt. Waarschijnlijk doe ik ook het NK OD en nog ergens een Eredivisie wedstrijd. Maar nu eerst even een korte midseasonbreak, om vervolgens het trainingsblok in te gaan richting Almere”.

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.