De Frysmanweek 4; Ruben Geys – een Belgische topfavoriet!

4 x won hij “zijn wedstrijd” in Lommel, werd in Rotterdam  Wereldkampioen in zijn agegroep H25, won de eerste editie van de Tri Nations Cup, was onderdeel van het professionele ITZU triathlon team, 3e op het BK halve, 12e op het WK crosstriathlon, liep een marathon  in 2:34:31 in Los Angeles en debuteerde in Almere op het WK LA met een tijd van 8:41:11 op plaats 12. In gesprek met Ruben Geys , een van de favorieten voor de eindzege in de Frysman 2021!

“’t Is al weer vanaf de wedstrijd in Roermond 2020 dat ik weer eens aan de start van een triathlon kan staan. Ik ben er helemaal klaar voor, al had ik me in mijn trainingsschema’s wel een weekje vergist, dus moest er de laatste weken wat geschoven worden. Maar ik denk dat het wel zal goed komen. Het is mijn tweede hele en ik doe deze race als test  in voorbereiding op het WK in Almere. Lieven van Meel (red: ook deelnemer a.s. zaterdag) maakte mij attent op de wedstrijd van de Frysman en gelukkig was er nog een plaatsje voor mij. Ook Dirk Baelus (de nummer 2 van 2019) sprak vol lof over de Frysman, Een “kleinere wedstijd” als test lijkt ons dus goed”.

“Ons is niet meer Luc van Lierde en het ITZUteam, waar ik deel van uitgemaakt heb. Uit die samenwerking kwam niet wat we vooraf ervan verwacht hadden, dus ben ik weer terug bij mijn oude trainer, Peter Kelchtermans. Jammer dat Peter er niet bij is, maar hij zal komend weekend starten op het WK sprint oriëntatieloop waar hij serieus kanshebber is op de wereldtitel, na zijn tweede plaats op het EK. Het coachen en verzorging is zaterdag in handen van mijn madam (red: Brigit Massagé, zelf ook triatlete)”.

“Natuurlijk ga ik voor de eindoverwinning, dat doe ik altijd als ik ergens aan de start sta. Ik kijk eigenlijk nooit naar mijn tegenstanders, de focus is op mezelf. Wel heb ik met Tijmen Smit een onderling vriendschappelijk wedstrijdje.  Hoe de wedstrijd zal verlopen, het zal allemaal ook wel van het weer afhangen. Maar ik zal me zeker niet inhouden. Zwemmen onder het uur. een fietstijd onder de 5 uur en als het meezit een marathon van 2:45, dat ik de bedoeling. Mijn basissnelheid is goed en met een parcours wat wel een beetje op Almere lijkt, is de Frysman een prachtige gelegenheid om me te testen”.

Natuurlijk zullen we vanavond voorbeschouwen en het startveld van de andere kandidaten voor de overwinning van de 6e editie van de Frysman de revue laten passeren. 

 

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.