Trikipedia brengt als mediapartner uiteraard 043 Triathlon Maastricht/Eijsden in beeld

WOENSDAG – De 043 Triathlon Maastricht/Eijsden heeft zich begin dit jaar aangesloten bij de almaar groeiende Trikipedia-familie. In de ruim drie jaar dat we bestaan hebben we al meer aanhang dan in de jaren ervoor met onze eerste website. Dat doet ons deugd. Terwijl collega Ruud zich als het ware heeft opgesloten in de voorbereiding op zijn werk bij Eurosport en het verslaan van de Olympische Spelen, gaan wij vrolijk verder met berichten van alledag en/of leuke primeurtjes.

Zo’n primeur hadden we bijvoorbeeld met Niek Heldoorn, die ons spontaan belde bij terugkeer van het EK Oostenrijk. ,,Ik ga wat anders doen”, klonk het gedecideerd vanuit de auto. De uitleg volgde kort daarna. ,,Eerst een goede testwedstrijd op de halve van Maastricht en als ik me daar kwalificeer het WK Almere.” Zo gezegd, zo gedaan. 22 jaar pas en wellicht klaar om vader Frank – zesvoudige Nederlands kampioen lange afstand – op te volgen. Of nog meer, want het draait nu om de wereldtitel. Zijn tweede plaats achter Menno Koolhaas bij zijn debuut op de middle distance was een indicatie dat het wel goed gaat komen met die nieuwe richting, die Niek uit gaat. Illustratief voor zijn race afgelopen zondag is de finishfoto van Ludo van der Put, van Ludo Grafica, waarmee we het beeldoverzicht beginnen.

De foto’s zijn allemaal van Ludo, huisfotograaf bij BearSports. Dank.

Foto’s: Ludo van der Put

Foto: Ludo van der Put

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.