Olympische quiz van Trikipedia ism Woest-Sport. Wie wint het gratis ticket voor de Challenge Almere-Amsterdam?

DONDERDAG – Terwijl de Olympische Spelen zich aankondigen kijken we ook alvast vooruit naar wat altijd ‘de tweede helft’ van het triathlonseizoen genoemd wordt. Eind augustus, september en begin oktober. Met als alles goed gaat nog volop wedstrijdaanbod. Hoogtepuntjes genoeg. We noemen onder andere het WK Almere, de Challenge in dezelfde stad, de Ironman 70.3-races in Maastricht (volgende week al) en West-Friesland en de XTerra Ameland.

Over de Challenge Almere-Amsterdam gesproken. In samenwerking met Woest Sport en PowerBar mogen we iemand blij maken met een startbewijs t.w.v. € 279,- voor de halve triatlon tijdens Challenge Almere-Amsterdam. Alles wat je daarvoor moet doen is de tien vragen uit onze Olympische Quiz zo goed mogelijk beantwoorden en de goede antwoorden naar ons mailen. In verband met grote drukte bij collega Ruud, mogen de antwoorden mijn kant op. Het mailadres is w.vdbroek@bndestem.nl

Vul steeds alleen het nummer van de vraag in met daarachter een A, een B of een C. Dus geen voluit geschreven antwoorden. We zijn heel benieuwd. Je mag ook mee doen als je geen belangstelling hebt om mee te doen aan de Challenge, want we hebben ook nog wel een paar hele aardige andere prijzen. Succes!

WE ZIEN JULLIE INZENDINGEN UITERLIJK ZONDAG 25 JULI TOT 23.00 UUR TEGEMOET! De winnaar(s) worden maandag bekend gemaakt!

 

DE TRIKIPEDIA OLYMPISCHE QUIZ 2021:

1.In de aanloop naar het Olympisch debuut van triathlon in Sydney moesten twee Nederlandse vrouwen strijden om het derde Olympische ticket. Wie waren die twee?

A. Ingrid van Lubek en Jacqueline van Vliet
B. Wieke Hoogzaad en Christine de Wit
C. Silvia Pepels en Lucienne Groenendijk

2.Godfather of triathlon, zo werd Rob Barel door de speakers bij het Opera House op de Spelen van 2000 bij elke passage genoemd. Op welke leeftijd maakte Rob zijn debuut?

A. 41
B. 42
C. 43

3.Zes Nederlandse triatleten op de eerste Olympische Spelen, dat aantal zou nooit meer overtroffen worden. Vier jaar later in Griekenland waren er zelfs maar twee aan de start, waaronder de inmiddels met Nederlander Dennis Looze getrouwde Australische Tracy. Wat is haar meisjesnaam?

A.Hargreaves
B.Bradshaw
C.Keat

4.Wieke Hoogzaad presteerde het om zowel in Sydney als Athene exact dezelfde klassering te behalen. Hoe eindigde Wieke op beide Spelen?

A.20e
B.25e
C.30e

5.Op de Spelen van Beijing – de Spelen van Jan Frodeno – behaalde Sander Berk met een 29e plaats de tot dusverre beste prestatie bij de mannen. En dat ‘record’ blijf ook dit jaar bestaan. Vrijwel iedereen is vergeten dat Lisa Mensink voor Nederland uitkwam. Wij frissen daarom ieders Olympisch geheugen weer op. Waar ligt de oorzaak?

A.Ze viel uit en verdween daardoor snel in de anonimiteit
B.Ze kwam uiteindelijk onder de neutrale IOC-vlag uit
C.Ze had een dubbel paspoort, na de Spelen kwam ze weer uit voor het land waar ze woont Canada.

6.We hebben ook bij onze zuiderburen vele volgers, dus ook voor hen een vraag. Geloof het of niet, maar pas op de Spelen in China 2008 doen voor het eerst Belgische mannen mee. Wie waren toen van de partij?

A.Peter Croes en Axel Zeebroek
B.Bert Jammaer en Frederik van Lierde
C.Kjell Verleysen en Simon de Cuyper

7.Het Olympisch circus verplaatst zich in 2012 naar Londen, waar Alistair Brownlee voor een glorieuze thuisoverwinning zorgt en Nicola Spirig en Lisa Norden de ‘sprint of the century’ uitvechten. Rachel Klamer debuteert met een bescheiden 36e plaats en Maaike Caelers wordt 41e. Twee latere grootheden finishen tussen hen in. Wie bedoelen we?

A.Flora Duffy en Paula Findlay
B.Gwen Jorgensen en Daniela Ryf
C.Anne Haug en Katie Zaferes

8.Nog even op Nicola Spirig terug komend. Haar aanloop naar de Spelen in 2012 was ietwat onorthodox. Ze deed namelijk twee halve triathlons, die ze allebei nog won ook. Voor die tweede zege, amper drie weken voor de Spelen was ze in de Lage Landen. Welke race was dat?

A.Halve triathlon Eupen
B.Halve triathlon Didam
C.Ironman 70.3 Antwerpen

9.De laatste Spelen zitten nog het verst in ons geheugen. Rio met het zwemmen in Copacabana Beach. Rachel Klamer boekte het beste succes ooit voor een Nederlandse triatleet met een tiende plaats. Een jaar eerder stond ze zelfs op een podium van een ander groot sportevenement. Welk evenement was dat?

A.European Games
B.World Games
C.ITU Grand Final

10.Zoals altijd werden kort na de Olympische Spelen ook de Paralympics in dezelfde stad gehouden. In Rio debuteerde triathlon op het programma en daar had Oranje meteen succes. Welke twee paratriatleten waren daarvoor verantwoordelijk?

A.Jetze Plat en Joleen Hakker
B.Jetze Plat en Geert Schipper
C.Jetze Plat en Saskia van den Ouden

++++++++++++++++++++++++

Tot zover onze quiz. Vermeld onderaan de antwoorden ook even of je graag in aanmerking komt voor het gratis startbewijs.

De hoofdprijs is dus echt dat startbewijs, waarmee je toch 279 euro op je huishoudboekje bespaard. Dit is dus je kans om dit unieke evenement als deelnemer mee te maken. Overigens kunnen ze bij Woest Sport alles vertellen over de Powerbar producten die tijdens Challenge Almere-Amsterdam worden ingezet om de deelnemers van de juiste energie te voorzien.

 

https://www.woest-sport.nl/

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.