Olmypische mannenrace triathlon nog verder uitgekleed: na Richard Murray ook geen Jelle Geens aan de start

VRIJDAG – Een drama voor het Belgische team. Jelle Geens loopt de individuele race mis en duimt voor de Mixed Relay. Wij vrezen dat het hier allemaal niet bij zal blijven. Het waren al rare Spelen, het worden rare Spelen. Het bericht van Triathlon Vlaanderen is als volgt:

Wij informeren u dat triatleet Jelle Geens besmet is geraakt met het coronavirus terwijl hij zich nog aan het voorbereiden was op de Olympische Spelen in Europa. Volgens het Playbook voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 is een vertrek naar Tokio alleen mogelijk indien de reiziger in de 14 dagen voor het vertrek symptoomvrij is en in de laatste 96 uur voor het vertrek op twee verschillende dagen negatief heeft getest in een door Japan geaccrediteerd laboratorium. Rekening houdend met deze regels is Jelle Geens tot nu toe niet naar Japan gereisd. Om deze reden zal hij niet deelnemen aan de individuele race komende maandag. Intussen is Jelle Geens symptoomvrij en heeft hij één keer negatief getest. Indien mogelijk, zal hij de komende dagen naar Tokio afreizen, zodra dit in overeenstemming is met de “playbook”, om voor de Belgian Hammers deel te nemen aan de Olympische Mixed Relay. Hij bereidt zich in Europa ijverig voor op deze start.

Noah Servais is ondertussen naar Japan afgereisd om de Olympische Mixed Relay veilig te stellen en bereidt zich in het Team Belgium Basecamp in Mito als reserveatleet voor op een mogelijke start in de Olympische Mixed Relay in het geval Jelle Geens niet op tijd naar Japan kan afreizen.

Als federatie ondersteunen we Jelle maximaal in deze moeilijke omstandigheden. We doen er alles aan om hem zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de Mixed Relay.

Heel veel sterkte aan Jelle, de nummer drie van het EK in Weert en latere WTS Canada winnaar onder andere.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.