Eerste Collins Cup voor Team Europa.

In Samorin  voor het eerst de Collins Cup. Drie teams (Europa, US en International) bestaande uit zes vrouwen en mannen streden in trio’s tegen elkaar over de afstand 2000 meter zwemmen, 80 kilometer fietsen en 18 kilometer lopen. Prijzengeld $1.500.00. De winst ging naar Team Europa, voor Team US en Team International. Spektakel en spannende races! Gisteren live te zien op Eurosport 2, vanavond een uur herhaling op Eurosport 1. Alle uitslagen vind je hier.

Het was Taylor Knibb, in haar twee MD race ooit, die in de eerste match genadeloos toesloeg. Op haar normale racefiets zette ze de allersnelste fietstijd neer en pakte overtuigend de winst voor team US. Tegenvallende prestatie van de zieke Daniela Ryf voor team Europa in de eerste race.
In de tweede match kon Katie Zaferes lang bijblijven bij Lucy Charles Barclay in haar debuut. Zij wel op een tijdrit fiets, echter die heeft ze nog maar een week in haar bezit.
Jackie Hering pakte de punten voor team USA. Anne Haug kon met een goed loopnummer in de laatste kilometer de tweede plaats veilig stellen.
Twee dames die elkaar echt niet leuk vinden in de vierde race; Holly Lawrence en Ellie Salthouse. Dat werd bij de zwemstart elkaar al opzochten en geen centimeter van elkaars zijde weken. Een valpartij van Lawrence op twee kilometer van de scheidde beide dames en maakte een eind aan de bitchfight. Salthouse won, Lawrencer werd derde.
Emma Pallant Browne en Kat Matthews verzekerden in match 5 en 6 team Europa van de winst en de punten.

Jan Frodeno was gebrand op de overwinning en bonuspunten. Frodeno maakte het waar, pakte de winst en door een eindsprint bonuspunten. Wel moest hij Aplleton lang bij zich dulden. Sam Long, die vooraf had gemeld Frodeno te gaan verslaan, finishte op ruim 5 minuten.
Gustav Iden naar de verwachtte winst in match 8 met ruim 7 minuten voorsprong op zijn rivalen.
Lionel Sanders, Sebastien Kienle en Andrew Starykowicz tesamen als hele sterke fietsers. Een valpartij van Sanders , maar toch de winst. Kienle kon door een goed looponderdeel nog naar de tweede plaats lopen.
Mooie strijd tussen Kanute, die de aanval zocht aan het begin van het lopen, maar Baekkegard bleek tenslotte de betere loper.
Braden Currie duidelijk de sterkste in match 11 en dus de punten naar Team International. Patrick Lange derde op ruim 6 minuten.
Joe Skipper was de verwachte winnaar in de laatste match maar tijdens de laatste kilometers van het lopen pakte Jackson Laundry de winst.

Zes maal winst voor Team Europa, vier voor Team International en twee voor Team US.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.