Florian Angert wint The Championship Samorin; chaotische race bij de vrouwen: Lucy Hall wint – WTJ 1987

ZONDAG – Hij werd door de organisatie niet tot de favorieten gerekend, maar Florian Angert is dat uiteraard wel. De Duitser won zojuist The Championship Samorin. Hij liet de Deen Magnus Ditlev 3.40 minuten achter zich en de wel als topper aangekondigde Frederic Funk veroverde brons op een achterstand van 4.20. De Oostenrijker Thomas Steger en de Duitser Andreas Dreitz maakten het eerste quintet compleet.

Het is overigens een turbulente ‘Kampioensrace’ want bij de vrouwen zijn een aantal toppers waaronder Sarissa de Vries bij het begin van het fietsen verkeerd gestuurd of gereden (dat kan natuurlijk ook). Geschat wordt dat Sarissa, maar ook Lisa Norden daar zo’n 12 minuten verloren hebben op de leidster in de wedstrijd Lucy Hall.

Lucy Hall, die eerst uit het water kwam en nog wel de juiste fietsroute kon volgen, komt als eerste over de finish. Ze legt de drie afstanden in 4.10.44 uur af. De Spaanse Sara Perez Sala wordt tweede in 4.12.14 en de Amerikaanse Haley Chura derde in 4.14.38. Alle drie waren ze rap uit het water en bleven op koers op de fiets. Helaas gold dat niet voor de achtervolgende groep. Voor Sarissa de Vries resteerde niets anders dan terug te keren naar het juiste parcours en de draad weer oppakken. Ze werd zevende, maar dat had een heel andere uitslag kunnen zijn.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.