Prachtzege voor Mitch Kolkman op Europe Cup Bled; Robin Dreyling al even sterk derde – WTJ 1997

ZONDAG – De nationale juniorenkampioenen 2021 timmeren ook internationaal uitstekend aan de weg. Vanochtend won Mitch Kolkman de Europe Triathlon Cup in het Sloveense Bled, terwijl Robin Dreyling tot een derde plaats kwam. Het zijn topprestaties, die veel perspectief bieden voor de komende jaren.

Mitch draait het hele seizoen al voortreffelijk. Ook in Bled kwam hij als snelste uit het water om vervolgens de race te controleren. Bovendien etaleerde Mitch uitstekende klimmerskwaliteiten, want het parcours was behoorlijk geaccidenteerd. Een prachtzege dus voor de Oceanus-man uit Haarlem, die sinds enige tijd op het Nationaal Triathlon Trainingscentrum Sittard traint (samen met Gjalt Panjer en Jesse Cuijpers). Het is bovendien een mooie opsteker voor over twee weken als Mitch mee doet op het hoogste niveau: de World Triathlon Championships Series in Hamburg. Op steeds hoger niveau presteren. Dat lukt ook Robin Dreyling. De Almeerse kwam zondagmorgen tot een prachtige derde plaats in Bled. Beide junioren dwingen met hun podiumplaatsen deelname aan het WK junioren op Bermuda af.

De omstandigheden waren prima. Met een watertemperatuur van 22 graden en de buitentemperatuur daar net onder was het goed toeven. Enige minpuntje was de belabberde kwaliteit van het Sloveense wegdek.

In het Spaanse Banyoles was eveneens een Europe Triathlon Cup-race. Daar werden Niels van Lanen 18e en Jesse Cuijpers 34e. De winnaar was de Spanjaard David Cantero del Campo. Hij liet de Zweed Hampus Mansson en de Portugees Joao Nuno Batista achter zich. Niels moest 1.20 minuut toegeven. Jesse voor wie het seizoen door studie en blessureleed enigszins tegenviel, kwam 2.20 minuten na de winnaar binnen. De wedstrijd werd beslist op het looponderdeel, want na zwemmen en fietsen zat 20 man nog steeds bijeen. Niels zat daarbij. Jesse in een tweede groepje vlak erachter. Met looptijden van boven de 16 minuten gingen het Nederlands duo net niet hard genoeg voor een topklassering.

Bij de meisje maakte Tilda Mansson het familiesucces compleet. Na het zilver van broer Hampus dus het goud voor Tilda, de nummer twee van het Europees kampioenschap in Kitzbuhel. Tweede werd in Banyoles Maria Casals Mojica. En de derde plaats was voor de francaise Apolline Foltz. Nederlandse meisjes deden niet mee.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.