Tom Oosterdijk en Edwin Dasselaar prima onder de 8,5 uur in Ironman Zwitserland

ZONDAG – We noemden onder de topprestaties van de Challenge Roth al de resultaten van de Ironman Thun in Zwitserland. Ook daar ging het dus razendsnel met een 7.39.41 uur voor Jan van Berkel op dat nieuwe parcours. Wel even in acht nemen dat het zwemmen ongeveer 400 meter te kort was en over de exacte fietsafstand in Roth zullen we het ook nog wel moeten hebben.

Ironman Thun voor Jan van Berkel

Beetje Nederlands is ie nog: Jan van Berkel. Hij won vanmiddag de Ironman Zwitserland, die voor het eerst in Thun werd gehouden. Ook daar een snel parcours, want klaar na 7.39.41 minuten. Jan werd op de hielen gezeten door de Brit Joe Skipper, die er 1.25 minuut langer over deed. Daarna was er het verschil met de tweede Zwitsers Ruedi Wild, bijna 10 minuten. Vierde en vijfde werden de Fransman William Mennesson en de Sloveen David Plese.

War we nog niet aan toekwamen was de prachtrace van Tom Oosterdijk, die veertiende werd in 8.21.18 uur. Edwin Dasselaar kwam op de 17e plaats binnen in 8.38.26 uur, dat was net voor zevenvoudig IM Zwitserland winnaar Ronnie Schildknecht. Later meer over beide Nederlandse pro’s.

Daniela Ryf was voldoende hersteld om in eigen land toe te slaan. In 8.32.36 kwam de veelvuldig kampioene over de streep. Daar konden landgenote Petra Eggenschwiller niet aan tippen en Kirsten Liepold niet aan tippen.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.