Adrie Berk en Louis Delahaije leggen taken neer – WTJ 2090

PAPENDAL – Technisch directeur Adrie Berk heeft vandaag te kennen gegeven zijn taken neer te leggen zodra een opvolger benoemd is. Berk had eerder al aangegeven vanwege zijn naderende pensioengerechtigde leeftijd niet door te gaan tot en met de Spelen in Parijs. Head coach Louis Delahaije heeft kenbaar gemaakt zijn aflopende contract niet te willen verlengen.

Deze week werd duidelijk uit het rapport Fijbes, dat in het kader van het verbeteren van de sociale veiligheid specifieke didactische, pedagogische en sociale competenties nodig zijn in de functie van technisch directeur. Onafhankelijk adviseur sociale veiligheid Rita van Driel zal advies geven over de toekomstige invulling van deze functie.

Adrie Berk: ,,De combinatie van de huidige omstandigheden en het feit dat ik graag al eerder wilde stoppen, heeft mij doen besluiten om nu ruimte te maken voor een opvolger. Ik zal zorgdragen voor de opstart van het seizoen 2022 en werkoverdracht richting de nieuwe technisch directeur. Ik werk mee met het vervolgonderzoek naar het NTC en ik zal Rita van Driel ondersteunen bij de uitvoer van de aanbevelingen uit het rapport totdat een opvolger die taak overneemt.”

Louis Delahaije had een aflopend contract na de Spelen van Tokio. Delahaije is altijd voornemens geweest zijn rol na afloop van zijn contract anders in te gaan vullen en die route zet hij nu buiten de bondsorganisatie voort.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.