De leukste triathlon hebben we voor het laatst bewaard: Kindertriathlon Leidsche Rijn – WTJ 2022

DONDERDAG – Hadden we bijna alle triathlons van afgelopen weekend doorgenomen, vergeten we het beste paard van stal: de kindertriathlon van Leidsche Rijn. Nota bene het leukste evenement in heel het land, want kindertriathlons zijn per definitie leuk. Wat het nog leuker maakt is dat de organisatie ontstaan is vanuit vijf buurtgenoten die voor wat leven in de brouwerij wilden zorgen. Drie van hen zijn triatleten, als je zo de luchtfoto van Leidsche Rijn ziet, dan proef je hoe leuk het is om daar te mogen wonen.

Nabij Utrecht was het dus weer genieten van dit spektakelstuk, waar zo’n 80 kids aan mee deden. We hebben de uitslagen, maar kijk vooral ook naar de prachtige plaatjes die erbij horen. Want deelnemen is nog altijd veel belangrijker dan winnen.

In de leeftijdsgroep 10/12 werden de twee series gewonnen door Maurits Berckmans en Jetze van Popta en bij de meisjes door Anniek Achterberg en Lena van Rooden. Voor het eerst deden ook een zevental trio’s mee. Team Twan Goudema kwam als snelste uit de bus. Vervolgens waren er ook de 8/9-jarigen nog. Seppe Hoveijn en Cas Ruijs gingen lekker snel bij de jongens in hun series. Bij de meisjes deden Evi Dusseljee en Lieke Thomassen dat. Maar zoals gezegd, eigenlijk waren het allemaal winnaars. En we kunnen er nog heel veel woordjes aan wijden, maar het is veel leuker om te zien!

P.S. Vergeet niet door te scrollen tot je bij een heerlijk filmpje komt van ACS Mediaproducties, Paul Stekelenburg en Edwin Herber.

 

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.