Ditlev DSQ in Budva; Crossduathlon Berg en Dal; Alle Nederlanders in IM 70.3 Lanzarote – WTJ 2047

ZONDAG  – Naar nu blijkt is er vanochtend toch iets mis gegaan bij de eerste editie van Challenge Budva. De verbazing van Patrick Lange dat hij plots 7 minuten achterstand had bij het lopen was niet geheel ten onrechte. We spraken zojuist Marijke Zeekant, die samen met Pim had willen meedoen. Omdat ze afgelopen donderdag grieperig geworden is (net als ondergetekende overigens) was ze niet fit om te starten, wel om Pim en de race te volgen.

Marijke gaf ons ook door dat Magnus Ditlev in een later stadium is gediskwalificeerd. De Deen had een stuk van het loopparcours afgesneden. ,,Daar was het verschil tussen hem en Patrick Lange ineens naar 7 minuten gegroeid. De verontwaardiging was uit de mond van Lange op te tekenen toen hij de tussentijden doorkreeg.” Volgens Marijke is er eerst wat discussie geweest over de strafmaatregel voor de Deense pro. ,,Eerst zou hij een penalty van vijf minuten gekregen hebben, maar dan had hij nog steeds gewonnen. Later is de straf dus omgezet naar een diskwalificatie.”

Officiele berichten daarover ontbraken eerst nog. Maar het betekent dus winst voor Patrick Lange, zilver voor Ruedi Wild en brons voor Nils Frommhold. In het vrouwenklassement verandert er niets. De vier Nederlandse finishers behouden hun klasseringen zoals vermeld in een vorige WTJ over Challenge Budva. Later komt de verklaring van Challenge Family alsnog. Het is een combinatie van factoren geweest. Ditlev treft eigenlijk geen blaam, want hij volgde de voorfietser en die had kennelijk het parcours in de Montegrijnse badplaats niet helemaal goed ingestudeerd.

Berg en Dal crossduathlon ook voor Geert van Kuijk

Na de Posbank duathlon zette de Stichting 024 Sport zaterdag een tweede parcours uit wat zo mogelijk nog mooier is dan op de Posbank. Plaats van handeling was dit keer Berg & Dal in wat wel het Rijk van Nijmegen genoemd wordt. Hardlopers kennen de streek uit en te na van de Zevenheuvelenweg. Het bleek een van de mooiste en spectaculairste cross-duathlon parcoursen van het land. Centraal punt met start en finish is camping De Hoge Hof in Groesbeek.

Veel crossduatleten van twee weken eerder op de Posbank waren nu opnieuw in Gelderland bijeen. Een aantal duatleten week uit naar Almere voor het NK op de weg, maar toch mocht de organisatie best veel deelnemers verwelkomen. De winst ging in 1.40 uur wederom naar Geert van Kuijk. De sportman uit Loon op Zand uitkomend voor BOM Engineering (Oud Gastel) heeft de smaak te pakken en was ook bij het lopen al niet vooraan weg te slaan. Mooi weer ook in de bossen, dus geen moddertaferelen zoals een week eerder in Norg.

Op Geert stond duidelijk geen maat. Hij kwam met liefst 4,5 minuut voorsprong op Mark Schreurs over de finish. Arie de Jong pakte net als vorige week in Norg een podiumplek. De Friese topmaster (48 lentes jong en daarmee 17 jaar ouder dan de 31-jarige Geert en Mark) klasseerde zich prima als derde en hield TVA-atleet Johan Christen nog nipt achter zich. De vijfde plaats ging naar Joost van Wijngaarden van het TriCan-team.

Beste vrouw was Debbie Ammerlaan, die we vanuit de schaatswereld leerden kennen bij de 2019 editie van Flevonice. Daarna ging ze zich bekwamen in duathlons, Eerder won ze al twee keer bij de recreanten de Pyramide-duathlon van Austerlitz en ook de Posbank-crossRBR leverde al eens een overwinning voor de Amersfoortse op. Vier minuten later was TVA-atlete Heleen Moes de nummer twee. Snelste mountainbiker Anouk Venhorst finishte als derde, waarna Annelies van der Zwart de vierde plaats in nam. Terug van weg geweest was het Dieuwertje Poort op een vijfde plek.

Op de korte afstand versloeg Wouter Been uit Gouda het jonge talent Kai van den Brink, tegenwoordig woonachtig in Eindhoven. Derde was Zwollenaar Joep Emmen. Emy Teunissen uit Arnhem was, net als op de Posbank, beste vrouw op de korte afstand. Het snelste duo bestond uit Iris en Yannick.

Dirk Simons derde in Ironman 70.3 Lanzarote

Buiten de drie Nederlandse pro’s Daan, Joost en Tessa deden er nog 16 andere Nederlanders mee in de agegroupers. Beste prestatie leverde Dirk Simons, die derde werd bij de M65. Tom van den Elzen zat goed van voren met een zesde M40-positie. En ook Coen van Schijndel, samen moet broers Mark en Bart uitkomend in drie leeftijdsgroepen M50/M55/M60 was goed voor een vierde plaats M60. Jos van den Akker werd daarin tiende. Bij de vrouwen was Amber Midelhoek vierde F25.

25.Daan Schouten 4.47.37 (12e pro)
32.Joost Somsen 4.59.02 (13e pro)
74.Tom van den Elzen 5.27.08 (6e M40)
148.Bart van Seggelen 5.58.08 (21e M35)
190.Philip van der Kloot Meijburg 6.11.28 (27e M25)
204.Marc van Dodewaard 6.15.37 (29e M45)
209.Mark van Schijndel 6.17.31 (15e M50)
254.Ewout Roeloffs 6.29.14 (39e M45)
264.Hein Meurer 6.33.54 (28e M40)
273.Coen van Schijndel 6.36.27 (4e M60)
294.Wouter van der Meide 6.43.34 (23e M50)
326.Bart van Schijndel 6.55.46 (20e M55)
353.Dirk Simons 7.05.02 (3e M65)
373.Stephan Roes 7.16.17 (54e M35)
413.Jos van den Akker 7.41.06 (10e M60)
414.Ralph Deckers 7.42.13 (62e M30)
422.Dirk van de Haar 7.51.34 (59e M35)
428.John Teunissen 8.00.30 (34e M55)
V:
8.Tessa Kortekaas 5.20.27 (7e pro)
21.Amber Middelhoek 6.40.22 (4e F25)

 

(Feature-foto: Challenge Family)

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.