Duitse triatleten treffen het niet met dit vroege WK Ironman; Persconferentie; Tessa en Bob; Tom en Jerry in St. George – WTJ 2289

DONDERDAG – Alsof de duvel ermee speelt, zo moet de ene na de andere Duitse triatleet verstek laten gaan op het wereldkampioenschap Ironman. Al in een vroeg stadium liet Patrick Lange weten dit vroege WK te laten schieten, daarna volgde vanwege een blessure titelverdediger Jan Frodeno. De kampioen is wel weer op de weg terug, maar St. George kwam voor Frodo te vroeg. En deze week is bekend geworden dat in het vrouwenveld zowel Laura Philipp (toch serieus kanshebber op de wereldtitel) en Carolin Lehrieder vanwege Covid-19 aan de kant moeten blijven.

Het verhaal WK Ironman St. George is er steeds meer eentje van ‘de tien kleine negertjes’. Gelukkig blijven er nog genoeg grote namen over en als Sebastian Kienle en Anne Haug straks hoog scoren verzacht dat ongetwijfeld de pijn bij de Duitse fans. Vandaag was de persconferentie van wat eigenlijk genoemd wordt het ‘2021 Intermountain Healthecare IRONMAN World Championship. Beetje vergelijkbaar met de Spelen in Tokyo, die eigenlijk ook het jaartal 2020 kregen terwijl het toch al 2021 was.

Op die persconferentie kwamen aan het woord:

Pro Men

 • M2 – Sebastian Kienle* – DEU
 • M3 – Gustav Iden* – NOR
 • M5 – Kristian Blummenfelt – NOR
 • M10 – Alistair Brownlee – GBR
 • M17 – Sam Long – USA
 • M16 – Lionel Sanders – CAN
 • M27 – Cameron Wurf – AUS

Pro Women

 • F1 – Anne Haug* – DEU
 • F2 – Daniela Ryf* – CHE
 • F5 – Heather Jackson – USA
 • F6 – Skye Moench – USA
 • F7 – Kat Matthews – GBR
 • F12 – Lisa Norden – SWE
 • F18 – Ruth Astle – GBR

Onnodig te zeggen dat ze er allemaal ongelofelijk veel zin in hebben en voor het beste resultaat gaan. Zie hieronder de registratie van de persconferentie.

Als we dan toch bezig zijn delen we gelijk de video van Breakfast with Bob. In dit geval met onze eigen Tessa Kortekaas.

Leuk wellicht om de atleten zo aan het woord te laten, maar minstens zo leuk zijn de geweldige filmpjes, die Joe Skipper en ‘onze’ Tom Oosterdijk maken in Utah. Die vinden we echt wel de moeite van het delen waard. Hier de eerste van een reeks van inmiddels al vijf aflevering. Het zou ook kunnen heten: ‘Tom kan alles’….. Veel kijkplezier.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.