Claudia Striekwold op een fiets met een gouden randje: Vleuty wordt The Striekmasjien!

Love at the fist ride

Ken je dat gevoel? Dat je iets aan trekt, dat je niet meer uit wilt doen? Zo stapte ik op deze machine en was verkocht. Niet zo maar een fiets… Een fiets met een gouden randje, regenboog randje, de Scott tijdritfiets van Annemiek van Vleuten.

Afgelopen zomer in Livigno waren we beiden daar om te trainen en verbleven in hetzelfde hotel. Tijdens een ritje samen hadden we het over triathlon, de schaarste in de fietsenbranche momenteel en vroeg ze of haar Scott (nu ze op Canyon rijdt) niets voor mij was.

Uhhh… “Ik.. op die fiets? Wauw.. maar wil je hem niet als aandenken houden, veilen o.i.d?” waarop ze antwoorde dat ze het veel toffer zou vinden als ik er wedstrijden mee ga rijden, dan dat hij bij haar op zolder staat. Dat zou wel een droom zijn natuurlijk, als het past, want Annemiek is 5 cm kleiner dan ik en zit behoorlijk diep, en een custom aerobar pas je ook niet even aan.

Tijdens Parijs-Roubaix kwam Annemiek lelijk ten val waarvan ze een tijdje aan het revalideren is. Maar de krukken worden al weer volop geruild voor de fiets, dus nog net voor haar vertrek naar Gran Canaria spraken we bij haar af, om te kijken of de fiets überhaupt zou passen.

Wat een pareltje… “Vleuty” op de bovenbuis, de regenboogstrepen subtiel in het frame verwerkt, met een Nederlands molentje. En dan nog niet gesproken over het custom aerostuurtje . “Je moet hem maar gewoon meenemen en gaan proberen” zei ze. Haar helm en een setje kleding kreeg ik er bij, waarvan het jack denk ik toch maar in een lijstje aan de muur gaat 😊

Bij Edwin van Vugt (die o.a. de custom aerobar maakt) heb ik vorige week de fiets rijklaar laten maken, want ik kon niet wachten om op te stappen. Dat deed ik de dag er na en was meteen verkocht. Het zit als gegoten, het zadel wat omhoog en wat geeft deze bike van deze vrouw nu al moraal. Soort “Say yes to the dress” maar dan anders, een droom voor elke wielrenner/atleet om zo’n fiets van zo’n topper over te kunnen nemen toch!?

Love at the first ride! Let’s kick some asses in 2022!!

The Striekmasjien

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.