Hoe ziet de muzikale Trikipedia Top 33 er straks uit? Aan jullie de keus, stuur je favoriete top 3 in! – WTJ 2118

ZATERDAG – In de donkere dagen voor kerst zoeken mensen elkaar op. Het is de tijd van terugblikken, herinneringen op halen en….lijstjes samenstellen. In dat laatste is Trikipedia specialist geworden. Medaillestanden, recordtijden, alle Olympische triatleten, alle profwielrenners die triatleet geworden zijn, alle finishers in Almere…. Je kunt het zo gek niet bedenken of we zetten het op een rijtje. Momenteel lopen de verkiezingen voor triatleet, triatlete, duatleet, paratriatleet, talent, wedstrijd en vereniging van het jaar nog steeds. We hebben inmiddels honderden inzendingen binnen. Stemmen kan nog steeds tot en met 10 december. Uiteraard gaan we de winnaars daarna verrassen en onder de inzenders verloten we nog een prachtige prijs.

December is ook de maand van de Top 2000. Van alle muzikale lijsten is dat sinds 2000 veruit de populairste. Ook al door alles wat eromheen hangt. De quiz, the untold stories, het top 2000-cafe en uiteindelijk natuurlijk het aftellen vanaf Eerste Kerstdag tot oudjaar. De top tien is sinds gisteren bekend. Bohemian Rhapsody is voor de 18e keer de nummer 1. Onze Zeeuwse bard Danny Vera is met zijn Rollercoaster een plekje gezakt naar twee en Procol Harums A Whiter Shade of Pale dendert de top drie binnen. Dat laatste heeft alles te maken met de dood van Peter R. de Vries voor wie dit het favoriete nummer was.

Weerspiegeling

Zo is zo’n Top 2000 een weerspiegeling van de actualiteit, maar ook een aaneenschakeling van prachtige nummers waar we opnieuw een barre winter (niet qua temperatuur) mee weten door te komen. Bij Trikipedia zijn we ook benieuwd naar de muzikale voorkeur van de triatleten. Welke nummers staan op de loop oordopjes? Wat hoor je het liefst tijdens de Tacx-sessies of welke muziek hoort eigenlijk bij jou Ironman, tri- of duathlonfinish afgespeeld te worden?

Wist je trouwens dat er zelfs een film is getiteld Triathlon, through the eyes of the elite waarin Emmy Award-winnaar componist Peter Buffett de muziek gemaakt heeft? De film gaat over triatleet Wesley Hobson, die zich voorbereid op de Spelen van Sydney.

Leuk idee

We lanceerden het plannetje vanochtend bij willekeurig een aantal bekende triatleten en ze vonden het stuk voor stuk een hartstikke leuk idee. We hebben ze gevraagd hun persoonlijke top drie aller tijden door te spelen plus eventueel nog een motivatie waarom juist die nummers. Daar is al langs verschillende kanten op gereageerd. Toen we er verder over nadachten leek het ons wel leuk om aan de hand van die lijstjes tot een Trikipedia Top 33 te komen. (Top 333 lijkt ons nog iets te ambitieus)

Iedereen kan mee doen

Nog leuker is het om daar iedereen aan mee te laten doen. Want hoe meer inzendingen, hoe leuker de muzieklijst kan worden. We zijn heel benieuwd naar jullie reacties. En dan komen we rond de Top 2000-week met jullie eigen onvervalste Trikipedia Top 33!

Stuur je inzendingen (mag ook evt. met motivatie erbij) naar info@trikipedia.nl (eventueel naar w.vdbroek@bndestem.nl mag ook) en we zetten alle nummers op een rijtje. Wie weet maken we er zelfs nog een programmaatjes van met nu eens geen twee speakers aan het woord, maar twee deejays.

Sport verbroederd, muziek verenigd. Wij vinden dat onze sport aan het eind van best een bewogen sportjaar dit positieve, sportieve, muzikale slotakkoord wel kan gebruiken. Veel succes en plezier met het samenstellen. O ja, het kan tot 10 december, daarna zetten we alles op een rijtje. En zien jullie vanzelf het eindresultaat. Wie weet is – net als de Top 2000 – een nieuwe traditie geboren.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.