Laatste stemdagen voor Trikipedia-verkiezingen en Trikipedia Top 33, straks ook op Spotify – WTJ 2130

DONDERDAG – Het gaat goed met onze Trikipedia-acties. Voor de verkiezingen van triatleet, triatlete, duatleet, duatlete, paratriatleet, talent, vereniging en wedstrijd van het jaar hebben we al bijna 800 inzendingen binnen gekregen. Jullie hebben nog tot morgen – vrijdagavond 24.00 uur – om je stem uit te brengen. En we kunnen al wel verklappen dat het uitermate spannend is in sommige categorieën. Een nek-aan-nekrace dus. Door de massale reacties hebben we wel even tijd nodig om alles op een rijtje te zetten, maar uiteindelijk komen er zeven prachtige winnaars tevoorschijn. Daarvan zijn we overtuigd.

Weet je nog niet precies op wie je zou willen stemmen, dan staat hieronder nog de aflevering waarin we onze jaarlijkse verkiezingen aankondigden. Mail je voorkeur naar info@trikipedia.nl Veel succes!

Verkiezingen 2021 Trikipedia: Wie wordt triatleet, duatleet, paratriatleet, talent, agegrouper, organisatie, vereniging van het jaar? – WTJ 2107

Top 33 van Trikipedia: straks ook op Spotify!

Daarmee was de kous nog niet af, want we waren ook met de muzikale Trikipedia Top 33 begonnen, zoals wellicht bekend. Ook daarop vele leuke reacties (iets minder dan op de verkiezingen, maar toch zo’n honderdtal). Alleen hebben we ons enigszins verkeken op de enorme diversiteit in muziekkeuze van al die tri- en duatleten. Er komen zelfs Poolse popsongs voorbij, waarvan we nog nooit hadden gehoord. En omdat we alleen maar een persoonlijke Top 3 vroegen (bij de Top 2000 mag je 35 nummers voordragen b.v.) is het nog best een klusje om er een top 33 van te maken.

Hoe ziet jouw lijst eruit?

Toch doen we ons best. Een veelgehoorde reactie was ook: leuk Wim, gaan we doen. Maar vertel ook eens wat jouw favoriete muzieknummers zijn?

Daar hebben jullie natuurlijk alle recht op. Nu weet ik toevallig dat ik in 2013 tijdens het samenstellen van 250 herinneringen aan 25 jaar speakeren in Almere mijn favoriete liedjes op een rijtje heb gezet. Dat waren er toen – uiteraard – 25. Ter inspiratie zal ik ze nog eens delen hier. Voor jullie eigen top 3 kun je nog tot en met aanstaand weekend liedjes doorspelen. We gaan sowieso de favoriete songs van een aantal toptriatleten met jullie delen. Zij hebben bovendien hun keuzes gemotiveerd. Wordt leuk hoor, die lijst maar ook die persoonlijke bijdrages van de triatleten! Op oudjaarsdag lezen jullie hier het resultaat!

O ja, Trikipedia-vriend Marnix Cornelisse maakt een Trikipedia Spotify account, zodat iedereen straks alle nummers kan terug luisteren. Bovendien bouwen we dan een archiefje op met wellicht een jaarlijks terugkerende Top 33…

Maar eerst dat lijstje waar de organisatie van Challenge Almere in 2013 spontaan de deejay van dienst de nummers van door het stadion op de Esplanade liet knallen (waarvoor nog dank!). In willekeurige volgorde:

Live – Run to the water
Sandstorm – Darude
Avicii – Wake me up
Liquido – Narcotic
Republica – Baby I’m ready to go
U2 – Beautiful day
De Dijk – Ik kan het niet alleen
Lynyrd Skynyrd – Sweet home Alabama
Talking Heads – Road to nowhere
EMF – Unbelievable
Coldplay – Paradise
Ricky Martin – Livin la vida loca
The Prodigy – Breathe
The Black Eyed Peas – I gotta feeling
Handsome Poets – Sky on fire
Red Hot Chili Peppers – Californication
Andre Hazes – Bloed, zweet en tranen
Junkie XL – Little less conversation – a little more action
David Bowie – Heroes
Abba – Dancing queen
Faithless – Insomnia
Katrina & The Waves – Walking on sunshine
Armin van Buuren – This is what it feels like
Robin Williams – Let me entertain you

Daar zouden nu vast weer ‘modernere’ songs bij gekomen zijn, maar toen voelde dit goed. En nu ik ze zo teruglees nog wel een beetje…. Maar ze zijn vast te overtreffen door jullie!

Info@trikipedia.nl

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.