Zo mooi was de wereldrecordrace van Kristian Blummenfelt nog niet eerder in beeld gebracht – WTJ 2129

DONDERDAG – Wellicht zagen jullie de mini-documentaire van Kristian Blummenfelt al voorbij komen. En anders zie je hem hier. Zoals gezegd, de beeldregistratie van zijn wereldrecordrace op Cozumel was van Ironman-zijde niet bepaald groots. Gelukkig heeft Kristian een eigen team om zich heen waaronder de tv-makers Pho3Nix, die hem op de voet volgen richting de Sub7-race volgend jaar.

Kijk mee in deze 1 kwartier durende mini-docu, waarin de Noor vertelt over zijn verblijf in Mexico, waarin zijn coach uitlegt dat de regen wel roet in het eten kan gooien, maar waarin het toch allemaal goed komt en Kristian 7.21.12 uur als nieuwe te kloppen tijd neerzet. Prachtige film met een ontwapenende Noor, die nog altijd bescheiden is over zijn prestaties. Maar wel zijn lichaam laat spreken, waarmee Ironman in een nieuw tijdperk terecht gekomen is.

Let vooral op het gezicht van zijn coach als ie ’s morgens uit het hotelraam naar buiten kijkt en reageert op de ochtendregen: ‘Beautiful…..not fast.’

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.