Vrouwenweek (15): Saskia Pennekamp brengt liefde voor triathlon in beeld

DONDERDAG – Het is een beetje uit de hand gelopen. Dat zou je kunnen stellen als we tevoren een Vrouwenweek aankondigen en uiteindelijk na 15 afleveringen afronden. Dat is dus meer dat twee weken items op Trikipedia, waarin de vrouw centraal staat. Niet omdat we vinden dat zij te weinig aandacht krijgen, maar gewoon omdat het stuk voor stuk bijzondere verhalen zijn. Daarmee niet gezegd dat we zulke stories niet bij mannen kunnen ophalen, maar uit de reacties merken we dat het gewaardeerd wordt.

Maar nu zetten we er weer even een punt achter. Kan best zijn dat we volgende week weer een interview of een verhaal met een triatlete hebben, maar dan is daar waarschijnlijk directe aanleiding toe.

Saskia Pennekamp, moeder, echtgenoot en fotografe

Hoe sluiten we af? Niet per se met veel woorden, maar vooral met beelden. Mooie beelden. Gemaakt met de Canon van Saskia Pennekamp. Ooit actief bergloopster tot haar gezondheid dat niet meer toeliet. Echtgenote van Hawaii-ganger Walter Pennekamp, thans bestuurslid NTB. Moeder bovendien van drie sportieve kinderen. Voetbal, hockey en triathlon natuurlijk. De triatleet is Ian, meervoudig Nederlands kampioen. Logisch dat hij in onderstaand beeldoverzicht voorkomt. Het zijn foto’s uit onder meer het NK Rotterdam, de EK kwalificatie, Challenge Almere en de ETU Cup Quarteira. De reeks sluit af met een magnifieke foto, die ze inzond voor het Naardens fotofestival.

Triathlonsport door de lens van Saskia dus. Geniet mee van deze wervelende plaatjes en we kunnen niet wachten op de eerste wedstrijden dit jaar met Saskia langs de lijn/aan de finish.

 

Het is misschien wat jammer dat ook bij deze laatste aflevering geen foto van Saskia zelf als feature fungeert, maar die uit de serie zelf. Maar goed, de 19 foto’s maken dat – wat ons betreft – meer dan goed. Dank je wel Saskia, voor deze bijzondere selectie en uiteraard hopen we ook komend seizoen weer op een prettige samenwerking.

Dank je wel, thanks a lot

En zo komt dan een eind aan bijna drie – hopelijk inspirerende – vrouwenweken. Wij bedanken Diede, Marloes, Marcia, Nicola, Saskia, Nelleke, Anita, Miranda, Josta, Margret, Maryvonne, Sanne, Dora, Annemarie, Belinda hartelijk voor de openhartige gesprekken die we met hen mochten voeren. Thank you so much Nicola en Belinda for the great interviews we’ve had. Hope to see both of you soon somewhere in the triathlonworld!

Ruud en Wim

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.