Kristian Blummenfelt test in windtunnel Universiteit Eindhoven – WTJ 2165

DONDERDAG – Grote kampioenen laten niets aan het toeval over. Ze werken voortdurend aan het verder perfectioneren van hun prestaties. Ook in duursport kan elke seconden sneller tellen. Dat weet Olympisch kampioen Kristian Blummenfelt als geen ander. De Noor is in Nederland en niet om vakantie te vieren.

‘Spannend straks op de weg’

Big Blu is te gast op de TU Eindhoven (TU/e), waar hij drie dagen testen uitvoert in de windtunnel. De bedoeling is dat zijn aerodynamische positie verbeterd, gestroomlijnder op de fiets gaat zitten. Blummenfelt hoopt er uiteraard sneller mee te gaan op het fietsonderdeel, dichterbij de 4 uur over 180 kilometer of beter gezegd: dik eronder.

Eerder zagen we Kristian ook al in de sportlabs van zijn thuisplaats Bergen aan het werk. Als iemand techniek en wetenschap in zijn sport toelaat en er ook niet geheimzinnig over doet middels posts op Social Media, dan is het wel de Olympisch en wereldkampioen, die bovendien ook nog eens aan het sub 7-uur project meewerkt dit seizoen. Over zijn houding op de fiets, zadelpositie en alles wat daarmee samenhangt lopen de reacties uiteen. En da’s precies wat de Noor beoogt. Zijn tegenstanders zullen er allicht ietwat nerveuzer door worden: gaat ie straks nog harder, we kunnen de man nu al niet meer bijhouden!!

De sessies leveren Kristian naar eigen zeggen veel interessante gegevens op, er zijn aanpassingen gedaan aan zijn houding op de fiets. ,,En het zal spannend zijn om het straks op de weg in de praktijk uit te voeren”, aldus de Noor, die met zijn bekende hashtag @bestprepared zijn bericht afsluit.

Toch mooi dat als Blummenfelt later dit jaar Ironman wereldkampioen wordt de studenten van de TU in Eindhoven daar hun steentje aan hebben mogen bijdragen. Enjoy your stay in The Netherlands Kristian! Maar waarschijnlijk zal ie vooral op de Campus verblijven en weinig van de Lichtstad of ons land zien.

De foto’s bij het bericht geven een haast science-fictionachtig beeld van een man, die net zo goed tot de Alpine Ski-specialisten zou kunnen horen.

Kristian Blummenfelt:

Three days in the wind tunnel at TU/e to improve my aerodynamic position and power on the bike. Lots of interesting takeaways and adjustments done. Will be exciting to test it out on the road #bestprepared

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.