Twee nieuwe KiKathlons in Amsterdam en Rotterdam, bij de TRI HARD Series – WTJ 2176

VRIJDAG – Van onze mediapartner KiKa kregen we eerder al het bericht dat de KiKa Xtreme-triatleten mee gaan doen aan de vier Ironman-races in binnen- en buitenland. Vandaag is bekend geworden dat ook de korte afstanden weer worden ingevuld met de zogeheten KiKathlons. Op twee nieuwe locaties. Je leest er alles over in onderstaand persbericht.

KiKathlon is de 1/8e triathlon voor KiKa en dit jaar komt het evenement terug op twee gloednieuwe locaties: Amsterdam en Rotterdam. Deelnemers aan KiKathlon zwemmen, fietsen en hardlopen individueel of in teamverband met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. 
Een 1/8e triathlon begint met 500 meter zwemmen, vervolgens fietsen deelnemers 20 kilometer om af te sluiten met 5 kilometer hardlopen. Een sportieve uitdaging van formaat. Bij KiKathlon kunnen deelnemers dit individueel of in teamverband doen. Een waar sportfeest voor KiKa. In 2022 zijn er 2 gloednieuwe locaties: op 19 juni in Amsterdam en 26 juni in Rotterdam.

Een toekomst voor kinderen met kanker

De harde realiteit is dat op dit moment 1 op de 5 kinderen met de diagnose kinderkanker niet geneest. Dat moet anders en deelnemers van KiKathlon dragen direct bij aan een hogere genezingskans. Met hun bijdrage worden onderzoeken naar medicijnen en behandelingen van kinderkanker gefinancierd. Zo hebben kinderen met als doel dat er nog meer kinderen met kanker een toekomst hebben.

Ga jij de uitdaging aan?

Organisator Denise Willemsteijn: ,,Mooi om te zien dat we dit jaar samen met TRI HARD series nieuwe edities neer kunnen zetten in Amsterdam en Rotterdam. Het maakt niet uit of de deelnemers ervaren triatleten zijn of juist niet, het belangrijkste is dat iedereen plezier heeft.” Challenge jezelf voor kinderen met kanker en beleef een waanzinnig toffe ervaring! Voor meer informatie over het evenement en inschrijvingen ga naar www.kikathlon.nl 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.