Rita van Driel is van bondsadviseur tijdelijk teamleider op bondsbureau Arnhem – WTJ 2182

DONDERDAG – Het interim-bondsbestuur van de NTB heeft Rita van Driel aangesteld als tijdelijk teamleider op het bondsbureau in Arnhem. Van Driel gaat de bondsmedewerkers begeleiden totdat een nieuwe algemeen directeur aangesteld is. Ook blijft zij actief als adviseur sociale veiligheid in Sittard, om atleten en coaches een luisterend oor te bieden.

 

Nederlandse Triathlon Bond

Rita van Driel is zeer ervaren in de sportwereld. Recent legde zij na een periode van twaalf jaar haar bestuurstaken voor het Internationaal Paralympisch Comité neer. Ook was zij onder meer zes jaar bondsdirecteur bij een cluster van drie kleine sportbonden en werkte zij tien jaar voor NOC*NSF aan de ontwikkeling van paralympische sport en integratie van gehandicaptensport.

Van het bondsbestuur heeft Van Driel vier opdrachten meegekregen. Behalve teamleider voor het bondsbureau is zij ook secretaris van de onderzoekscommissie die het vervolgonderzoek naar het NTC uitvoert. Daarnaast ondersteunt zij het bestuur bij het uitvoeren van het eerder aangekondigde vijfstappenplan. Ook blijft Rita van Driel als adviseur sociale veiligheid op het NTC in Sittard beschikbaar als aanspreekpunt voor atleten, coaches, ouders en andere betrokkenen. In die hoedanigheid zal zij nauw samenwerken met de onlangs gestarte technisch directeur Henry Bonnes, die onder andere als opdracht heeft meegekregen om te werken aan een optimaal en veilig prestatieklimaat.

Met de benoeming van Rita van Driel en Henry Bonnes is er weer stabiliteit in de operationele aansturing van de NTB. Dit geeft de rust en ruimte voor het bondsbestuur om een profielschets op te stellen voor de positie van algemeen directeur. Naar verwachting kan de sollicitatieprocedure in het tweede kwartaal van 2022 opgestart worden.

Op het bondsbureau is daarmee de rol van Rembert Groenman, die op 31 januari de NTB verliet, opgevuld.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.