Ian Pennekamp derde op WK winterduathlon in Andorra; eindelijk weer een NL-medaille in de sneeuw – WTJ 2183

DONDERDAG – Een ervaring rijker. Dat is Ian Pennekamp, die op het allereerste WK winterduathlon ooit naar een derde plaats reikte. En dus stond hij op het podium als een stralende debutant op deze winterse variant op de run-bike-run. Dat aan het allereerste WK nog maar vier U23-atleten meededen, doet aan zijn prestatie niets af. Ian was trouwens met zijn 20 lentes de jongste van het deelnemende kwartet.

De winst ging naar de Italiaan Tanara Mattia. Zilver was voor Marin Gautier uit Frankrijk. Een medaille in de sneeuw ging voor het eerst sinds jaren weer eens naar Nederland. We moeten terug naar de tijden van Marianne Vlasveld, begin deze eeuw om de vorige medailles tevoorschijn te toveren. Na het hardlopen nam Ian nog de tweede plaats in, bij het langlaufen weerde hij zich kranig, maar kwam Gautier hem toch voorbij. Dat verschil kon hij in de afsluitende run niet meer goed maken.

Twee weken terug spraken wij Ian uitgebreid over zijn winterse uitstapje. Hij was het langlaufen wel gewend, alpine skien ook trouwens want het gezin Pennekamp vertoeft vrijwel elke winter in de Alpen om van een skivakantie te genieten. Coach Frank Heldoorn was altijd al voorstander van langlauftrainingen in de wintermaanden, zijn zoon Niek beoefent de sport ook best intensief.

Voor Ian was het reden om zijn geluk te beproeven op het ‘winterfestival’ in Andorra, waar hij twee keer uitkomt op het WK. Donderdag op de winterduathlon (lopen, langlaufen, lopen), zaterdag op het WK wintertriathlon.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.