Richard Murray komt uit voor Nederland met oog op deelname aan de Spelen in Parijs!

DONDERDAG – In de feature staat het koppel nog in de outfits RSA en NED, maar er is groot nieuws:  Toptriatleet Richard Murray komt voortaan uit voor Nederland, voor TeamNL. Hij ziet kansen voor zichzelf om in de Oranjeploeg te komen voor de Spelen in Parijs. Vanaf dit jaar start hij onder de Nederlandse nationaliteit. Richard gelooft dat zijn toekomst in ons land ligt en is enthousiast om met TeamNL toe te werken naar de Franse Spelen van 2024. Vorig jaar moest hij Tokyo vanwege hartproblemen (met operatie als gevolg) laten lopen en was de Mixed Relay vanwege corona bij Henri Schoeman ook geen optie.

Richard schrijft op Insta dat hij altijd naar zijn geboorteland zal terugkeren maar intenties heeft om te trainen en racen voor Nederland. ,,Ik zal altijd Richard blijven, maar vanaf nu iets meer een Nederlandse versie van mezelf.” Hij spreekt een dankwoord uit aan iedereen, die hem in het verleden steunde en hielp op zijn weg naar toptriatleet.

Het is overigens niet de eerste keer dat triatleten die in andere landen geboren zijn maar in het bezit van een Nederlands paspoort voor het Nederlandse team uitkomen. Tracy Looze-Hargreaves, Wendy en Tanya de Boer, Lisa Mensink en Jan van Berkel gingen Richard voor. Als Richard en Rachel allebei voor Nederland uitkomen op de Mixed Relay in Parijs is dat wel het eerste echtpaar als zodanig op deze Olympische discipline! Mooie ontwikkelingen.

En tegelijkertijd zal ook Richard moeten blijven knokken voor zijn plaats in het Olympisch team uiteraard. Daar is weliswaar Marco van der Stel uit weg gevallen, maar azen Menno Koolhaas en Donald Hillebregt evengoed op die vacature. Stevige concurrentie houdt eenieder scherp, zeggen we dan.

Hieronder Richards bericht op Instagram.

Richard Murray:
Geverifieerd
IT’S OFFICIAL
From 2022 onwards I will compete for @triathlonnl / The Netherlands 🇳🇱
I believe my future lies in The Netherlands and I am excited to progress towards @olympics @paris2024 🙏🇳🇱I will always return to South Africa in the future but I intend to coach and race for @triathlonnl .Will always stay Richard – But just a much more Dutch version of myself 👍A huge thanks to everyone who supports and believes in me and has helped me in the past 🙏

#huphollandhup #huphup #oranje #ifitaintdutchitaintmuch #oranjeboven

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.