Vulcano Triathlon Lanzarote; Marlene de Boer 5e, Diede Diederiks 6.

De seizoensopening qua triathlon op Lanzarote; de Olympische triathlon. Voor velen een combinatie van een wedstrijd tijdens een trainingskamp.

foto Edo van der Meer

De winst bij de mannen vandaag naar de Italiaan Gregory Barnaby (1:51:41), voor Dieter Comhair (BEL) en de toch wel een beetje Nederlander Per van Vlerken, die midden in zijn trainig voor een Ironman zit.

foto Edo van der Meer

Beste Nederlander Jisk Hoogervorst op een 20e plaats.

Bij de vrouwen van kop af de winst voor de Spaanse Sara Pezez Sala, de Italiaanse Giorgia Priarine legde beslag op de tweede plaats, plaats drie ook naar Italië met Marta Bernardi.

In de top twee Nederlandse dames: Marlene de Boer en Diede Diederiks. Beide Nederlandse dames hadden gekozen om niet in de Pro race, maar als agegroepster te start, dus in de rolling start en een andere wedstrijd.

Marlene finishte als vijfde, gehinderd door een geblesseerde voet, opgelopen eerder deze week. Diede, in deze race uitkomend voor een Spaans team, naar een zesde plaats inclusief penalty.

Ook in deze race Marloes Vos, onze blogster.

De uitslagen van de Nederlanders :
Jisk Hoogervorst 2:03:34 20OA
Marlene de Boer 2:10:10 5DOA
Diede Diederiks 2:11:27 6DOA
Marieke Brouwers 2:26:20 17DOA/1D40
Jens de Kanter 2:29:56
Peter de Jong 2:42:44
Mark van Gelder 2:45:17
Sanne van der Meer 2:52:02
Josta Bolhuis 2:52:37
Ilse Verlaan 3:07:23
Marloes Vos 3:28:30

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.