Clash Miami; een dramatische vrouwenrace – Ashleigh Gentle wint.

Er stond aanvankelijk geen maat op Sara Perez Sala. Met een voorsprong van 59 seconden beëindigde ze het zwemonderdeel (1700 meter) en tijdens het fietsen in de eerste ronden pakte ze nog seconden per ronde er bij naar 1:18.

 

Tot de achtste ronde waar ze even niet oplette en op een pilon knalde. Einde race!
Ashleigh Gentle nam de leiding over, gevolgd door Pamela Oliveira en op een derde plaats Chelsea Sodaro. Emma Pallant-Brown op plaats 4. De nummers 2, 3 en 4 kort bij elkaar op iets meer dan 1 minuut van de leidster.

De omstandigheden in Miami waren zwaar; hoge temperaturen, hoge luchtvochtigheid en een meer dan behoorlijke wind. 17 ronden op het circuit op de fiets. De achtervolgende drie dames binnen een luttel aantal seconden van leidster  Gentle.

Een nieuw record voor het fietsen voor Ashleigh Gentle (1:33:09  voor 63 km) , met  de drie achtervolgsters samen in T2 op ruim anderhalve minuut.

Een ander drama tijdens de vrouwenrace; Emma Pallant-Brown die neer gaat in de eerste kilometers tijdens de loop van 17 kilometer. Waarschijnlijk door uitdroging.

Ashleigh Gentle had de omstandigheden onder controle, bij iedere post water aannemend en de voorsprong verder uitbreidend naar 3 minuten. Oliveira afkomstig uit Brazilië, meer gewend aan de extreme omstandigheden, nam de tweede positie over van Chelsea Sodaro, die het ook heel moeilijk had tijdens het lopen. Maar met haar meerdere atleten. de omstandigheden bijzonder zwaar.

Ook de nummer 3 in de race Chelsea Sodaro moest stoppen en met haar vele andere triatleten. Zo ook de Nederlandse triatlete Lenny Ramsey.

Het waren Gentle, Oliveira en Stage Nielsen die het lopen onder deze omstandigheden onder controle hadden.

Ashleigh Gentle (AUS)  bleek de allerbeste, ze liep naar een voorsprong van ruim 7 minuten onder de bizarre omstandigheden en pakte de winst. Tweede plaats voor Pamela Oliviera (BRA), plaats drie voor Maya Stage Nielsen (DEN).

De tweede plaats voor Oliviera  werd nog heel nog heel benauwd, in plaats van de  finishstraat in te lopen, leek het alsof Olviera een volgende ronde in te gaan. Pas terwijl ze bijna ter hoogte van de finish was, begreep ze dat ze verkeerd liep. Terug dus en net voor Maya Stage  Nielsen wist ze de finish te bereiken.

10 van de 18 Pro dames finishten, de mannenrace volgt later.

 

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.