Sonja de Koning als derde geplaatst finales Tiszaujvaros; Gjalt Panjer zesde in Düsseldorf – WTJ 2963

ZATERDAG – Internationaal zijn er ook al wedstrijden afgelopen. In Hongarije is het de klassieker Tiszaujvaros waar de World Cuppers en European Cuppers weer bijeen zijn.

Sonja de Koning derde in halve finales Tiszaujvaros

Sonja de Koning werd in het Hongaarse Tiszaujvaros derde in de halve finale juniores op de Europe Triathlon Junior Cup. De Hongaarse Fanni Szalai en Canades Jamie Harker waren sneller, maar Sonja zit in de finales. De andere winnaars in de halve finales waren Nora Romina Nadas uit Hongarije en bij de jongens Marton Kropko (Hongarije), Zalan Hobor (Hongarije) en Gyula Kovacs (Hongarije). Geen verdere Nederlanders aan de start.

Straks  komen tijdens de World Cup in Tiszjy bij de elites Barbara de Koning, Marit van den Berg en Rani Skrabanja uit.

Gjalt zesde in Düsseldorf

In de 1e Bundesliga wedstrijd van Düsseldorf, tevens open Duitse sprintkampioenschappen, ging de zege wederom naar Lasse Nygaard Priester. De Duitser versloeg zijn landgenoten Tim Hellwig en Simon Henseleit op dit DK. Gjalt Panjer was beste Nederlander op een zesde plaats. Victor Goene eindigde 36e en Stijn Jansen stond 54e in de einduitslag.

De Duitse titel bij de vrouwen ging naar Lisa Tertsch. Zilver en brons waren voor Selina Klamt en Marlene Gomez-Goggel. Morgen zijn de vrouwen aan de beurt. Robin Dreyling en Dieske Kruisselbrink finishten niet.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.