Roel Kwaaitaal en Joyce Caro snelsten op zwemloop Amersfoort; veel nieuwe talenten komen naar boven – WTJ 2246

MAANDAG – De zwemloop in Amersfoort is altijd net wat groter dan de doorsnee zwemlopen. Veelal weegt de uitslag mee voor latere WK of EK aquathlon. Logisch dat er steeds een sterk veld naar het prachtige zwermbad Amerena komt. Lopen is op bedrijventerrein De Wieken-Vinkenhoef. De zwemloop was over verschillende afstanden.

Roel en Joyce vooraan

De langste afstand 1/10 km. werd gewonnen door Roel Kwaaitaal. Kort na topzwemmer Erik Nijholt was hij klaar met de baantjes in het 50-meter bad. Buiten zette hij het meteen op een lopen en loste Erik al vrijwel in de wisselzone. Roel Kwaaitaal telg uit de bekende triathlonfamilie, zette het meteen op een kopen want Jeroen Velders bleek een geducht tegenstander. Aan de finish was het verschil nog 20 seconden. De derde plaats ging naar Stijn Jansen, die goed meezwom, maar bij het lopen een minuutje moest toegeven op Roel en Jeroen.

Daarna kwam het verschil naar nummer vier Leon van Hamersveld, die op 3,5 minuut van de winnaar eindigde. Thierry van Wilgenburg finishte als vijfde en Erik Nijholt was op zes minuten achterstand de nummer negen in de uitslag. Beste vrouw was zonder tegenspraak Joyce Caro. De Almeerse kwam al met anderhalve minuut voorsprong op Sandra Wassink uit het zwembad en vergrootte die voorsprong alleen maar tijdens het lopen. Een mooie zege voor Joyce, vier minuten later gevolgd door Sandra. Brons ging naar Anouk Janssen, maar dat al zelfs op zo’n negen minuten.

Team PindakaasBaas (Andrea Jochems en Marloes Voorhout) was het snelste duo.

Mats en Femke winnen bij junioren

Interessant was ook de seizoensopener van het Jeugd- en Juniorencircuit, waar deze zwemloop Amersfoort in meetelt. AV Triathlon tekende voor de organisatie van het geheel. De winst ging naar Mats Keulstra, die Rens van Beek en Rick van der Knaap voorbleef. Snelste zwemmer was nog wel Sem Lazeroms, maar hij blokkeerde tijdens het lopen en zakte terug naar de vijfde plaats. Femke Scheepers mag zich met recht zwemloopspecialiste noemen. Ze won deze eerste J&J-race met grote voorsprong (2 minuten) op Meike Regeling en Hilde Koole.

Lotte Frissen klasse apart

De jeugdcategorie tenslotte. Opnieuw een overwinning voor Josh Garrone. De tweede plaats was voor Ties Geraedts en derde finishte de atleet met de mooiste naam van het veld: Davide Zanirato. Het meest superieur van allemaal was toch wel Lotte Frissen. De Limburgse zwemster blijkt ook uitstekend te kunnen hardlopen. Ver voor de rest kwam ze uit het bad om vervolgens ook de snelste looptijd te realiseren. Na Lotte duurde het drie minuten op deze mini-afstand vooraleer de nummer twee door de finishlijn liep: Loesha Loos. Derde eindigde Joli Gunnink. Maar die Lotte Frissen gaan we wel in de gaten houden. Talentje in spe. Al weten we nog niet hoe snel ze kan fietsen natuurlijk. Rustig afwachten.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.