Julia de Leeuw, Bart Elderenbosch en Joris Vrij kwalificeren zich in Zuid-Afrika voor Kona 2022 – WTJ 2260

MAANDAG – Jammer genoeg geen nieuwe Nederlandse pro’s erbij voor het WK Ironman in Kona Hawaii. Voor Evert Scheltinga, Sarissa de Vries en Tom Oosterdijk komen er ongetwijfeld nieuwe wedstrijden, waar ze zich wel weten te plaatsen voor dat ultieme WK. Ook al weten we dat het als pro ongelofelijk moeilijk is om door te dringen tot de selecte startgroep in de oktober-race.

Maar er was vandaag bij de uitreiking van de prijzen en de slots ook goed nieuws. We wisten al dat Julia de Leeuw zich mag opmaken voor haar debuut op het WK Ironman, vandaag was het dubbelfeest want vriend Bart Elderenbosch kreeg als achtste M35 eveneens een slot Kona. Dat is altijd het verrassende van ’the day after’, je weet nooit precies wie de Hawaii-tickets wel of niet accepteren. Soms zijn er die boven je finishen, maar al eerder een slot hebben verdiend. Hoe dan ook Bart is erbij, niet als supporter/coach van Julia maar om samen Ironman Hawaii te doen. Een droom komt uit.

De Ironman Bolton was de volgende kans geweest, maar die Britse wedstrijd kunnen ze eventueel overslaan. Al is het altijd lekker om in het ritme van de heles te blijven, want oktober is natuurlijk nog ver weg.

En er was nog een derde Nederlander, die de koffers mag pakken voor de verre reis naar de archipel in de Pacifif: Joris Vrij kwam als tweede M50 binnen op de Isuzu Ironman Nelson Mandela Bay en ook dat was toereikend om vandaag verblijd te worden met een officieel startbewijs. Dat wil zeggen: wel meteen boter bij de vis, want zo gaat dat nu eenmaal in Ironman-kringen. Wie niet meteen betaald, is zijn beurt voorbij. Joris deed zijn achtste hele, waarvan vier keer Zuid-Afrika. Nooit kwam hij dicht in de buurt van een slot tot vandaag. ,,De krachttraining betaalt zich uit”, aldus Joris, die in Engeland woont en werkt en thuis op de Zwift en Endlesspool heel wat trainingsuren heeft gemaakt. Joris is net als Marijke Zeekant afkomstig uit de roeisport. Mooi begin toch van het Ironman-seizoen! Binnenkort eens op een rijtje zetten wie nu in St. George en wie in Kona in actie gaan komen.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.