Marokkaanse overwinning in Turkije; Ook in 2022 geen stadstriathlon Weert; Marit van den Berg 29e – WTJ 2272

Triest nieuws uit Weert; ook in 2022 geen triathlon . Het persbericht verklaart waarom de wedstrijd is geannuleerd.

Na overleg heeft het bestuur van Stichting Stadstriathlon Weert besloten om de 2022-editie van de Stadstriathlon Weert te annuleren.

Een grote groep vrijwilligers is sinds enige tijd bezig met de organisatie van de Stadstriathlon Weert in 2022. Om een goede organisatie te kunnen waarborgen hebben we intern een aantal voorwaarden opgesteld. Afgelopen week hebben we helaas moeten concluderen, dat deze voorwaarden niet op een zodanig niveau zijn dat deze allemaal voldoen aan de door ons gestelde eisen.

Dit betekent dat we niet die organisatie kunnen neerzetten die we voor ogen hebben. Tot onze grote spijt moeten we daarom mededelen dat we ons Stadstriathlon Weert evenement ook in 2022 moeten annuleren.

Wij danken onze sponsoren voor het vertrouwen in onze organisatie. Als organisatie hebben we besloten dat alle deelnemers hun inschrijfgeld 100% vergoed zullen
krijgen. Bestuur en organisatie zullen zich in het najaar buigen over een mogelijke editie in 2023.

In het Turkse Yenisehir vandaag de vierde European Cup triathlon.  Een grote groep van 21 vrouwen ontstond aan het begin van het fietsonderdeel. De achtervolgende groep, met daarin de enige Nederlandse deelneemster Marit van den Berg , slaagde  er niet in deze groep terug te halen. Na de wissel aanvankelijk een groep van 5 koploopsters, waaruit Romana Gajdosova (SVK) weg liep in de eerste ronde. Echter in de tweede ronde werd zij teruggehaald door Nora Gmur (SUI), Roksana Slupet  en de Duitse Tanja Neubert. Deze laatste leek een comfortabele voorsprong op te bouwen naar de winst, echter in de laatste kilometer kwamen Gmur en Slupet nog gevaarlijk dichtbij. Een ultieme sprint in de laatste 100 meter bracht toch de winst bij de Duitse Neubert, voor Gmur en Slupert.
Marit van den Berg finishte op een 29e plaats, op 4:31.

Marokkaanse overwinning bij de mannen.

Een enorm peloton vormde zich na het zwemmen (ca. 60 atleten) op het fiets parcours. Op enkele uitvalspogingen na bleven al de atleten in de groep. Tijdens het fietsen moesten Joey van ’t Verlaat, als gevolg van ademhalingsproblemen en Stijn Jansen de strijd staken.
Van ’t Verlaat; Meteen met zwemmen kreeg ik last met ademen, op de fiets duizelig en met beginnende hyperventilatie uitgestapt en in de medische post verzorgd. Ik voelt zich nu weer goed, maar baal wel...De reden van het stoppen van Jansen is nog niet bekend. Victor Goene liep een tijdstraf op van 10 seconden, vanwege een fout bij de wissel

Vooraan tijdens het lopen aanvankelijk een groep van 5  met Pereira(POR), Lehmann (HUN), Grayel (FRA), Graf (GER) en Abdelmoula (MAR). Pereira moest de rol lossen en Grayel die  een tijdstraf moet uitzitten. Het was Abdelmoula die zijn 5e overwinning op hoog niveau wist te behalen voor Csongor Lehmann, brons voor Henry Graf .

Victor Goené de beste Nederlander op plaats 23 (inclusief 10 seconden tijdstraf), Jesse Cuijpers 33, Donald Hillebregt 44, Mitch Kolkman 47.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.