Startveld pro’s op WK Ironman St. George bekend: 70 atleten waaronder 1 Nederlandse: Tessa Kortekaas – WTJ 2274

WOENSDAG – Ironman gaf de startlijsten alvast weer van de pro’s, die op 7 mei eindelijk de erfenis van Jan Frodeno en Anne Haug gaan betwisten. Jan krijgt sowieso een opvolger, Anne zal haar huid zo duur mogelijk verkopen, maar de concurrentie is natuurlijk niet mals.

Bij de mannen vervalt startnummer 1 en is Sebastian Kienle de man met het laagste startnummer, daarna volgt Gustav Iden. Landgenoot Kristian Blummenfelt – die al in Utah verblijft – kreeg startnummer 5. Kijkend naar de pro’s dan zien we 40 mannen en 30 vrouwen op dit WK Ironman St. George. Dat is minder dan in de ‘normale’ edities op Hawaii, waar het aantal vaak in de 70 loopt.

 

Hoe dan ook, er staat een sterk veld. De laatste drie Olympische titels bijvoorbeeld (Brownlee en Blummenfelt) en wereldkampioenen over alle afstanden. Hieronder volgen de startlijsten met van onze kant even een overzicht van de nationaliteiten.

USA met 15 pro’s

De Amerikanen zijn met 15 het meest talrijk vertegenwoordigd. Acht mannen en zeven vrouwen. Zeven Britse vrouwen ook en totaal 10 Britten. Dat is in het verleden wel stukken minder geweest. De Duitsers zijn – zonder Frodo en Lange – toch nog met negen. Vijf om vier. Dan volgen de Fransen met zes, waaronder vijf mannen. Australie levert vijf pro’s en vervolgens zijn daar Canada, Denemarken, Zweden en Zwitserland met drie. De Noren leveren twee atleten, maar wat voor twee (Kristian en Gustav!), ook de Belgen hebben twee pro’s met Bart Aernouts en Pieter Heemeryck. Kunnen zij voor een verrassing zorgen? Ook Spanje brengt twee atleten in de ring: Javier Gomez en de nestore van het vrouwenveld Gurutze Frades Llarralde. Eenlingen zijn afkomstig van Bermuda, Finland, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Zuid-Afrika en….Nederland. Tessa Kortekaas heeft het hoogste startnummer gekregen van de vrouwen: F33. Elke positie hoger dan die is mooi meegenomen.

BIB LAST FIRST COUNTRY
M2 Kienle Sebastian DEU
M3 Iden Gustav NOR
M4 Hoffman Ben USA
M5 Blummenfelt Kristian NOR
M6 Skipper Joe GBR
M7 Currie Braden NZL
M8 Aernouts Bart BEL
M9 Leiferman Chris USA
M10 Brownlee Alistair GBR
M11 Van Berkel Jan CHE
M12 Weiss Michael AUT
M14 Potts Andy USA
M15 Bækkegård Daniel DNK
M16 Sanders Lionel CAN
M17 Long Sam USA
M18 Angert Florian DEU
M19 Hogenhaug Kristian DNK
M21 Hanson Matthew USA
M22 Chevrot Denis FRA
M23 Gomez Javier ESP
M24 Dreitz Andreas DEU
M25 Smith Kyle NZL
M26 Chevalier Leon FRA
M27 Wurf Cameron AUS
M28 Laidlow Sam FRA
M29 Metzler Justin USA
M30 Boecherer Andi DEU
M31 Butterfield Tyler BMU
M32 Neumann Max AUS
M33 Trautman Matt ZAF
M34 Guilloux Arnaud FRA
M35 Stein Boris DEU
M37 Goesch Henrik FIN
M38 McNamee David GBR
M39 Russell Matt USA
M40 Heemeryck Pieter BEL
M41 Feigh Adam USA
M42 Burton Matt AUS
M43 Portmann Kevin FRA
M44 Nilsson Patrick SWE
IB LAST FIRST COUNTRY
F1 Haug Anne DEU
F2 Ryf Daniela CHE
F4 Philipp Laura DEU
F5 Jackson Heather USA
F6 Moench Skye USA
F7 Matthews Katrina GBR
F8 Corbin Linsey USA
F9 Stage-Nielsen Maja DNK
F10 Frades Larralde Gurutze ESP
F11 Naeth Angela CAN
F12 Norden Lisa SWE
F14 Langridge Fenella GBR
F15 McCauley Jocelyn USA
F16 Svensk Sara SWE
F17 Bartlett Nikki GBR
F18 Astle Ruth GBR
F19 Siddall Laura GBR
F20 Zimmermann Laura DEU
F21 Mathieux Justine FRA
F23 Kiley Renee AUS
F24 Simpson Kylie AUS
F25 Ryter Joanna CHE
F26 Chura Haley USA
F27 Fillnow Kelly USA
F28 Kessler Meredith USA
F29 McBride Rach CAN
F30 Lehrieder Carolin DEU
F31 Mitchell Simone GBR
F32 Grosvenor Tara GBR
F33 Kortekaas Tessa NLD

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.