Silke de Wolde haalt brons in African Cup; Luna 5e, Jorik 6e en Gjalt 7e in Swakopmund; Finalisten Arena Games – WTJ 2277

ZATERDAG – Werkelijk op alle continenten komen dit weekend Nederlanders in actie. In Europa was de Challenge met een succesvolle Els Visser en zijn de Arena Games Londen in volle gang, in Azië doet een enkele Nederlander mee in Challenge Taiwan, In Noord-Amerika zijn een tiental landgenoten actief op de Ironman The Woodlands Texas, in Zuid-Amerika zijn de broers Bosscher in Salinas Americas Cup, in Australië doen er mee aan de Runaway Bay Oceania Cup en in Afrika stond een kwartet ‘dutchies’ aan de start van de Africa Cup Swakopmund in Namibië.

Prachtig brons voor Silke de Wolde

Om met die laatste te beginnen. Vier top tien plaatsen in een niet al te groot veld. De beste prestatie kwam op naam van Silke de Wolde. De Almeerse koerste attent mee in de kopgroep en zag haar strijdlust bekroon met een derde plaats. Luna de Bruin maakte ook deel uit van de kopgroep, maar moest met het lopen iets meer terrein prijs geven. Evengoed was er ook voor haar een keurige vijfde plaats. Niet gek voor de jongste twee van het veld, Luna zelfs veruit de jongste. De winst ging naar de Duitse Annika Koch, die snelste zwemster Shanae Williams uit Zuid-Afrika versloeg. Silke en Luna kwamen als vierde en vijfde uit het water, legden het fietsparcours sterk met de tweede en vierde tussentijden af en handhaafden zich keurig met een derde (Silke) en vijfde (Luna) looptijd.

Duitse dubbelslag met Hellwig

Bij de mannen zorgde Tim Hellwig even later voor een Deutsche Doppel. De favoriet op papier maakte zijn status ook waar. En het succes van de oosterburen werd nog completer met Valentin Wernz op een tweede plaats. Vervolgens twee Luxemburgers Stefan Zachaus en Bob Haller. De Nederlandse mannen waren Jorik van Egdom en Gjalt Panjer. Het tweetal eindigde op deze sprint triathlon op een zevende en achtste plaats, in de bovenste helft dus van de 20 deelnemers aan deze Africa Cup. Op twee minuten van de winnaar. Als negende kwam Gjalt uit het water, Jorik sloot bijna de rij op een minuut van snelste zwemmer en Zuidafrikaans kampioen Nicholas Quenet.

Bij het fietsen sloegen de Duitsers toe met vooraan Jonas Breinlinger, Hellwig en Wernz. Jorik kwam pas bij het lopen in zijn element. Hij noteerde met 15.56 minuten veruit de snelste looptijd, maar het was te laat om nog voor een podiumplaats te gaan. Ook Gjalt liep met de zevende tijd goed en mocht ook wel tevreden zijn over zijn eindklassering. De Nederlandse ploeg is als vanouds in deze periode op trainingskamp in Windhoek, Namibië en pakte en passant deze wedstrijd mee. Watertemperatuur was 17 graden, buitenlucht 21 graden.

TeamNL staat onder leiding van Jelmer van Waveren. Maar ook voormalig zwemtopper Marcel Wouda (3 Olympische Spelen, brons in Sydney en wereldtitel 50 meter) is mee. Van hem kregen we al een aantal foto’s door.

Arena Games: finalisten bekend

We maken ons op voor wederom spannende finales op de Arena Games. Van Munchen is het strijdtoneel verplaatst naar de Britse hoofdstad Londen. Ten opzichte van twee weken geleden zijn bijvoorbeeld Donald Hillebregt en Marten van Riel er niet bij. Namens Nederland deed alleen Barbara de Koning mee. Zij haalde de finales helaas niet. In de eerste twee heats eindigde ze achtste en laatste, dat verschil kon ze in de achtervolgings-heat niet meer goed maken. Het zwemmen en fietsen ging goed in de eerste heat, waarna ze moeite had op de loopband. In de tweede heat ging juist het lopen weer behoorlijk goed, maar verloor ze tijd in het zwembad.

Geen man overboord met dit resultaat, want ten opzichte van de concurrentes is Barbara veruit de jongste/minste ervarene op het gebied van eSports-triathlons.

Finalisten op de Arena Games Londen zijn bij de vrouwen Beth Potter, Cassandre Beaugrand, Georgia Taylor-Brown, Jessica Learmonth, Audrey Merle, Sian Rainsley, Zsanett Bragmayer, Kate Waugh, Annabel Knoll en Petra Kurikova, die de finale bereikt hebben.

Bij de mannen strijden alvast Alex Yee, Justus Nieschlag, Maxime Hueber Moosbrugger, Jeremy Briand mee om de dagtitel.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.