Arena Games Londen voor Justus Nieschlag en Cassandre Beaugrand – WTJ 2278

ZATERDAG – De SLT Arena Games Londen is het volgende hoogtepunt van dit weekend. In München was Cassandre Beaugrand er niet bij en kon Beth Potter vrij eenvoudig naar de zege toe sporten in het Olympiapark. Maar vandaag was de Française – nota bene in het hol van de Leeuw – alle Britse toptriatletes royaal de baas. Potter schoof een plaatsje naar achter en greep zilver, Jessica Learmonth was goed voor brons.

Bij de mannen was de Britse hoop gevestigd op Alex Yee, in veel betere doen dan in Duitsland. Maar het was uitgerekend de Duitser Justus Nieschlag die de vice-Olympisch kampioen te vlug af was. Brons ging naar de Italiaan Nicola Stada. Aurelien Raphael – winnaar van de eerste wedstrijd – kreeg pech in de heats.

Formule

De formule was identiek aan de wedstrijd twee weken geleden in de Beierse hoofdstad: 400 meter zwemmen, 4K fietsen Zwft en 1K op de loopband. In omgekeerde volgorde werd de tweede heat afgelegd en afsluitend in een pursuit. De snelste eerst te water en dan met de tijdverschillen opgebouwd in de eerste twee heats. Voor Barbara de Koning zat er het laatste onderdeel niet meer in, zij werd uitgeschakeld met een achtste plaats in de ochtenduren bij de kwalificaties. Als veruit de jongste overigens geen schande.

Geen spat dichterbij

In de finales was Beaugrand in de eerste heat dankzij sterk lopen al sneller dan Potter en Learmonth. Het lopen ligt de langbenige atlete uit Antibes wel. Dus pakte ze in de omgekeerde volgorde meteen de leiding. Dat gaf de doorslag want het Britse duo kwam geen spat dichterbij. In heat twee liepen de verschillen al op tot 17 seconden. Comfortabel begon de 24-jarige Beaugrand aan de slotrace, de eerste baan zwemmen zat er al op toen Potter het water in dook. Daar kwam weinig verandering meer in, zodat het podium Beaugrand, Potter, Learmonth een feit was.

Bij de mannen deed Alex Yee het veel beter dan twee weken terug toen hij met Marten van Riel achterhoede gevechten voerde. Maar 1 man was nog beter en mag zich intussen wel een echte eSports-specialist noemen: Justus Nieschlag, de Duitser die een paar jaar terug de eerste Arena Games in Rotterdam won, was nu ook te sterk voor de concurrentie. In alle heats was hij sterk en dat resulteerde in de eindzege. Yee werd tweede en de Italiaanse debutant Nicola Strada verrassend derde. Pech was er voor de Australier Max Stapley, die 5 seconden tijdstraf kreeg en daarmee een topklassering a la München kon vergeten.

 

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.