Els Visser na haar tweede plaats op Gran Canaria en gaat Almere doen

Een zeer tevreden Els Visser aan de telefoon, na haar prachtige tweede plaats bij Challenge Gran Canaria.

Ik ben heel blij met mijn prestatie , eigenlijk met alle drie mijn onderdelen. Ik weet dat ik ten opzichte van Sara, Lucy en Nicola tijdens het zwemmen moet toegeven, maar ik kon tijdens het zwemmen steeds Nicola voor me zien zwemmen en mijn gedachte was steeds het verschil zo klein mogelijk houden en dat lukte. Op minder dan een minuut van haar kwam ik als vierde uit het water.

Lucy (Buckingham) en Sara (Perez Sala) zaten na het zwemmen in de mix van het mannenveld en dan weet je dat verschil niet zo maar goed fietst. Met een echt aparte vrouwenserie zou het wedstrijdverloop wellicht anders zijn. Ik was positief verbaasd dat ik Nicola (Spirig) al in de eerste ronde van het fietsen kon inhalen. Ik train hier op Gran Canaria veel met haar en weet dat ik momenteel sterker ben als haar op de fiets. Ze is immers herstellende van een crash en is daarna ook nog ziek geweest.

Maar toch, ze is voor mij een enorme inspiratie en ik heb zo veel bewondering voor haar als atlete en mens. En als ik dan in een race voor haar zit…. En mijn fietsen was goed.

Echter ben ik nog veel meer tevreden over het feit dat ik voor het eerst in een triathlon voor Lucy (Hall/Buckingham) weet te finishen.  Nog nooit heb ik haar kunnen verslaan tijdens een triathlon (in een duathlon zat ik 1 x voor haar), maar op Gran Canaria lukte me het wel.
Het waren 5 rondjes lopen en ik kon steeds goed mijn achterstand op haar in de gaten houden. In de laatste ronde werd het verschil steeds kleiner en met 800 meter te lopen was er een kleine heuvel. Ik ben toen vol aan gegaan en kon daar het verschil maken en naar de tweede plaats lopen. Tijdens de race op Lanzarote zat ik nog achter haar, het geeft aan dat ik op de goede weg ben.

Mijn volgende wedstrijd is IM 70.3 op Mallorca en daarna zal het IM Brazilië worden. Een parcours wat me aanspreekt en waar ik eindelijk weer eens over de full distance kan racen, na Kona 2019.

Later dit jaar wil ik heel graag in Almere van start gaan; eindelijk ook weer eens een wedstrijd in mijn eigen land.

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.